Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-06-10

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 11 juni klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker.

Läs mer

Fest på Flatenbadet 14 juni

Den 14 juni 2015 klockan 11–15 blir det bad, motion, kultur, miljö och mycket annat när Flatenbussarna fyller 80 år. Vi bjuder alla barn på mjölk och bulle, precis som förr.

Läs mer

Bli vän med vatten!

Mellan den 15 och 18 juni är du välkommen att lära dig mer om vattensäkerhet och livräddning med Storstockholms brandförsvar vid Flatenbadet. Dessutom har vi simskolan ”Bli vän med vatten” och olika roliga träningspass.

Läs mer

Barnens bokbuss kommer till Flaten

Barnens bokbuss besöker badet den 24-24 juni och 7-8 jul mellan klockan 11-15. Vid regn kommer bussen att vara vid Brandparken i Skarpnäck.

Läs mer

Sommar i parklekarna!

Är du mellan 7-13 år? Vill du hitta på en massa skoj under sommaren? Då är du välkommen till våra Parklekar! Parkleken Brödkaveln och Skarpaby parklek håller öppet hela sommaren enligt ordinarie schema. Vi kommer ha extra roliga aktiviteter för att fira sommarlovet! Vad sägs om bad, kanot, skogsäventyr, pyssel, skattjakt och basketturnering? Gilla oss på Facebook för mer info. Varmt välkomna!

Ungdomsgårdar öppna hela sommaren

Är du mellan 13-18 år? Kom till våra ungdomsgårdar som håller sommaröppet! Bagishuset och Skarpnäcks ungdomsgård är öppna hela sommaren måndag-lördag. Gilla oss på våra Facebooksidor och få löpande information och sköna bilder från våra äventyr. Varmt välkomna till en sommar fylld med dans, fotboll, mysiga filmvisningar och mycket mer!

Parkteatern gästar Skarpnäcks kulturhus

Skarpnäcks Kulturhus gästas i sommar av Parkteatern. Först ut är Unga på Operan som ger Välja, vela, vilse… som är en musikalisk familjeföreställning fredag 26 juni kl. 11.00 och 13.00. Rekommenderas från 6 år. Övriga föreställningar: fredag 24 juli kl. 11.00 och 13.00: OUM – en musiksaga för barn från 5 år om sångerskan Oum Kalthoum, med en röst som går rakt in i hjärtat. Onsdag 26 augusti kl. 18.00 – 18.30: Havet – en komisk cirkusmusikal om havet för hela familjen. Alltid fri entré.

Läs mer

Kontaktpersoner och korttidsfamiljer sökes till personer med funktionsnedsättning

Som kontaktperson fungerar du som en kompis och hittar på olika aktiviteter tillsammans med brukaren. Kontaktpersonen ska öka möjligheterna till ett självständigt liv och motverka isolering för den enskilde. Är du över 18 år och intresserad av att få en meriterande erfarenhet på ditt CV?

Läs mer

Goda råd till tonårsföräldrar

Här kommer handfasta tips till dig som är tonårsförälder från oss som jobbar förebyggande i stadsdelsförvaltningen och polisen.

Läs mer

Sommarutflykter för seniorer

Mötesplatsen för seniorer i Hammarbyhöjden anordnar utflykter med buss i sommar.

Läs mer

Bussutflykt med anhörigstödet

Bussutflykt till Gålö - för dig som stödjer någon som är äldre och har en långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning. Vi åker till Simpvik på Gålö den 27 augusti. Kostar 100 kr och inkluderar en lättare lunch, fika och aktiviteter. Anmäl dig till anhörigkonsulent Yvonne Jägenstedt på 08-508 15 824.

Viktig information om färdtjänst

Färdtjänsthandläggningen i Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har sommarstängt vecka 30-33. Du som behöver ansöka om riksfärdtjänst för resor i juli och augusti måste inkomma med din ansökan senast den 1 juli. Har du frågor? Ring oss på 08-508 150 56

Skuld- och konsumentrådgivning i sommar

Vår öppna budget- och skuldrådgivning samt konsumentvägledning är stängd vecka 26, 27 och 28. Vi hänvisar till Konsument-verkets nyöppnade telefonrådgivning ”Hallå konsument”, telefon: 0771-525 525.

Hammarby skidbacke föreslås få en toppstuga

Nu kan du titta på förslag om en toppstuga med restaurang och service i Hammarby skidbacke. Samråd pågår till den 23 juni.

Läs mer

Programsläpp: Stockholms Kulturfestival & We Are Sthlm 2015

Klassisk brittisk postpunk, etiopiska världsstjärnor och Northern Soul på stora scenen. 7000 dominoblock genom city, popdesignade superstrukturer på Norrbro och världskända pianokonstverk över hela stan på tema Storbritannien. Samtidigt tar Europas största ungdomsfestival We Are Sthlm över Kungsträdgården med ett stjärnspäckat scenprogram och ett dagsprogram fullmatat med aktiviteter. Allt med fri entré!

Läs mer

 

Stadsdelsförvaltningen önskar alla läsare en skön sommar!

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet