Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-08-25

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 27 augusti klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Trygghetsprojektet Skarpnäckslyftet - resultat och framtid.

Läs mer

Tack till dig som sommarjobbat

Stadsdelsförvaltningen vill rikta ett stort tack till alla ungdomar som arbetat hos oss i sommar. Ni har gjort ett fantastiskt jobb och vi hoppas att ni har fått med er nya erfarenheter och kunskaper till ert framtida yrkesliv. Lycka till!

Besök Fyren på Parkernas dag

Stockholms grönska är unik för en storstad. Lördagen den 29 augusti är det Parkernas dag. Det firar vi i Fyrens lekpark.

Läs mer

Välkommen att påverka Kärrtorps torg!

Den 28 augusti – 6 september pågår DRÖMTORGET - en vecka med aktiviteter på Kärrtorps torg. Bygg ditt drömtorg med träkuber, gå på bio, köp och sälj på loppis eller ta en fika. Under veckan kan du också titta på några av de förslag och ritningar om torget som kom in under samrådet i våras.

Läs mer

Beslut taget om program Hammarbyhöjden-Björkhagen

Den 11 juni tog stadsbyggnadsnämnden beslut om programförslaget och fortsatt inriktning för Hammarbyhöjden-Björkhagen. Projektgruppen kommer nu se över vad beslutet innebär med eventuella ytterligare utredningar och ombearbetningar. Ambitionen är att till september ha mer besked kring kommande arbete och den kommande tidplanen för programmet och detaljplaner.

Läs mer

Till dig som är förälder till en sjundeklassare

Som förälder är du den utan jämförelse viktigaste personen i ditt barns liv. Nu börjar tonåren för ditt barn, detta kan innebära nya utmaningar för dig som förälder. I dagarna delas en folder ut i skolorna med information, tips och kontaktuppgifter om du vill veta mer.

Läs mer

13-åringarnas VIP-kväll på Skarpnäcks ungdomsgård

På lördag den 12 september håller Skarpnäcks Ungdomsgård öppet bara för dig som är 13 år! Mellan klockan 18.00–24.00 kan du komma och hälsa på våra grymma ungdomsledare och uppleva en kväll med musik, pingis, biljard, spel, snacks med mera. Vill du veta mer? Ring Skarpnäcks Ungdomsgård på 08 50 817 337. Adress: Skarpnäcks Torg 7. Vi finns på Facebook och Instagram!

Läs mer

Öppet hus på Kulturskolan i Bagarmossen

Här kan du prova våra olika ämnen inom musik, teater, dans, cirkus, konst och media. Vi finns på plats den 27 augusti för att svara på dina frågor och hjälpa dig med anmälan.

Läs mer

Inspirationsdag för dig senior!

Under dagen sker två olika föreläsningar: Medicinsk yoga och Skrattyoga. Du får introduktion och prova-på övningar. Passa även på att testa olika pass av vår gruppträning. Allt kostnadsfritt. För program och mer information ring 08-508 155 41. Torsdag den 17/9 klockan 10.30 – 15.00 i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks allé 25.

Stockholms läns landsting bjuder in till samråd

Stockholms läns landsting bjuder in till samråd kring två alternativa lösningar för att öka depåkapaciteten. Ett av alternativen är att bygga en ny depå i Skarpnäck.

Läs mer

Vem borde sitta i rådet för mänskliga rättigheter?

Vad är genusbudgetering och vad bidrar det till? Hur kan Stockholms stads alla anställda arbeta bättre mot diskriminering? Vad är viktigt att det står i det hbtq-program staden ska ta fram? Nu söker Stockholms stad särskilt sakkunniga ledamöter till rådet för mänskliga rättigheter.

Läs mer

Gå eller cykla med barnen till skolan

Att gå eller cykla med barnen till och från skolan istället för att ta bilen ger barnen det vi önskar mest: En lugnare och säkrare miljö. Nu när höstterminen startar så är det ett bra tillfälle att prova på nya resesätt till och från skolan.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet