Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-12-17

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde idag den 17 december klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På dagordningen bland annat Verksamhetsplan 2016 och nämndens remissvar på program för Bagarmossen och Skarpnäck.

Läs mer

Skarpnäcks stadsdelsnämnds sammanträdestider för 2016

Stadsdelsnämnden har fastställt sina sammanträdesdatum för nästa år. Alla möten sker i Skarpnäcks kulturhus.

Läs mer

Dags att söka föreningsbidrag och demokratibidrag

Skarpnäcks stadsdelsnämnd lämnar bidrag till lokala föreningar som riktar sin verksamhet till boende i stadsdelsområdet. Föreningens verksamhet ska bidra till att främja mänskliga rättigheter, demokrati, jämställdhet och integration samt motverka utanförskap, rasism och diskriminering. Ansökan ska vara stadsdelsförvaltningen tillhanda senast den 31 januari 2016. Blanketter och anvisningar finns i receptionen och på stockholm.se/skarpnack/foreningsbidrag från och med den 18 december.

Planarbete påbörjas för Björkhagens centrum

Exploateringsnämnden beslutade den 10 december att markanvisa tre platser längs Halmstadsvägen till Svenska Bostäder. Där planeras ny bebyggelse i kollektivtrafiknära läge och centrum ska stärkas genom upprustning av allmänna platser och ett ökat antal lokaler för verksamheter.

Läs mer

Sökes: Kontaktpersoner och korttidsfamiljer till personer med funktionsnedsättning

Som kontaktperson kommer du att fungera som en kompis och hitta på olika aktiviteter tillsammans med brukaren. Kontaktpersonen ska öka möjligheterna till ett självständigt liv och motverka isolering för den enskilde. Du får ett arvode. Är du över 18 år, intresserad av att få en meriterande erfarenhet på ditt CV och bli kontaktperson?

Läs mer

Julfest i parkleken Brödkaveln

Torsdag 17 december klockan 14.00–17.00 är det julfest i parkleken Brödkaveln. Vi dansar runt granen, gör juldekorationer, julkort, en överraskning och mycket mer! Det finns fika till försäljning. Välkomna att fira in julen med oss!

Läs mer

Varmt välkommen till Skarpnäcks Kulturhus på jullovet!

Välkommen in i värmen och delta i klappverkstad, nyårspyssel eller testa origami. Se det fullständiga programmet på skarpnackskulturhus.se eller kom in och hämta ett programblad.

Läs mer

Är du en kulturarrangör eller konstnärligt skapande?

Du vet väl att du kan hyra samtliga av Skarpnäcks Kulturhus lokaler för dina egna eller din förenings projekt. Förslagsvis; sätta upp egna föreställningar, konserter, marknader, screentrycka eller anordna bildkurser. Men också repetera teater, dans och musik allt till reducerat pris!

Läs mer

Vi tar hand om din julgran!

Under perioden 7-24 januari kan du lämna din julgran på grusplanen vid Ystadsvägen 126 i Björkhagen. Granarna kommer flisas och återvinnas. Insamlingen är resultatet av ett medborgarförslag.

Advokatjour i Björkhagen

Varannan torsdag ojämna veckor klockan 16.00 till 18.00 kan du kostnadsfritt träffa en advokat. Advokatjouren startar igen den 7 januari.

Läs mer

Drop-in rådgivning för hemlösa

Är du hemlös eller bor i otrygga boendeförhållanden? Upplever du det som svårt att hitta ett boende? Då kan du komma till vår rådgivning och träffa våra hemlöshetssamordnare. Drop-in varje fredag klockan 9-11 på stadsdelskontoret, Björkhagsplan 6

Läs mer

Mötesplats Hammarbyhöjden för seniorer

Vi har öppet under klämdagarna, 21 december – 8 januari. Träningspass klockan 11.00 och öppet café 13.30 varje dag, förutom 22 december då vi stänger klockan 12.00. Kom och fira ut det gamla året tillsammans med oss den 30 december klockan 13.00–15.00. Vi bjuder på enklare förtäring – anmälan krävs (max 40 personer).

Läs mer

Färdtjänsthandläggning i mellandagarna

Stadsdelsförvaltningens handläggning av färdtjänst har stängt 28 - 30 december. Kontakta Äldre direkt för mer information om färdtjänst, telefon 08-80 65 65.

Flyktingar - så kan du hjälpa till

Stockholms stad gör en rad insatser för att hjälpa flyktingar som kommer till Stockholm. Många invånare hör även av sig till oss och vill hjälpa till på olika sätt.

Läs mer

 

Stadsdelsförvaltningen önskar alla läsare en riktigt god jul och ett gott nytt år!

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet