Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-02-03

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 4 februari klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På dagordningen bland annat verksamhetsberättelse 2016 och remissvar på Stockholms miljöprogram.

Läs mer

Tyck till om förslag på upprustning av Kärrtorps torg

Staden har under 2015 haft dialog med Kärrtorpsborna om hur torget kan förbättras. Med hjälp av de idéer som har kommit in har vi tagit fram ett förslag om ny utformning. Den 15 februari är du välkommen på öppet hus om förslaget.

Läs mer

Nu jobbar vi vidare med socialt hållbara och klimatsmarta Skarpnäck

Stadsdelsnämnden har beslutat om budget och verksamhetsplan för i år. Läs mer om vad nämnden prioriterar och vad vi ska uppnå under året.

Läs mer

Gratis läxhjälp alla vardagar

Måndag till fredag erbjuder vi gratis läxhjälp på våra parklekar, ungdomsgårdar och på biblioteken.

Läs mer

Åk skridskor på Flaten

Den plogade rundbanan för skridskoåkning på sjön Flaten är nu iordningsställd. Banan är 1000 meter lång och tjockleken på isen är 25 cm (den 27 januari).

Läs mer

Dags att söka kollo

Det är redan dags att planera för sommaren. Årets kollokatalog som innehåller många roliga och spännande sommaräventyr delas ut vecka 7. Gör din webbansökan på webben från och med 16 februari fram till 6 april. För den som ansöker efter 6 april har vi möjlighet att erbjuda restplatser.

Läs mer

Människor i Bagarmossen

Barnen på förskolan Solbacken Syd, som är mellan 2,5 till 5 år gamla, har studerat människor i rörelse i Bagarmossen. Människor som möts och kramas, människor som går och pratar i mobilen, rastar sina hundar, skyndar i väg eller promenerar i Bagarmossen. Nu kan du se barnens teckningar och skulpturer av dessa människor på Bagarmossens bibliotek till och med den 14 februari.

Förskola – så funkar det!

Den 11 februari mellan 13-15 informerar vi om verksamheten på våra kommunala förskolor. Du får även tillfälle att ställa frågor till oss om ditt barns kommande förskoleviste. Välkommen till Fyrens öppna förskola, Kärrtorpsvägen 12.

Skarpnäcksfältets förskolor bjuder in till öppet hus

Välkommen på öppet hus på Skarpnäcksfältets kommunala förskolor. Tisdag 16 februari på Ballongen, Segelflygaren och Vingen. Onsdag 17 februari på Vinden och Vindstruten. Torsdag 18 februari på Molntappen och Skogsgläntan. Alla dagar mellan 9.30–10.30.

Nya bekanta

Är du senior och nyfiken på att lära känna nya personer? En gång i månaden kan du träffa nya bekanta genom kortare samtal, ”speed dating”. Träffen avslutas med kostnadsfri fika. Plats: Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18, plan -1. Första tillfälle är den 17 februari klockan 13.30. Ingen föranmälan. Vårens aktivitetsfoldrar finns att hämta på mötesplatsen. Verksamhetens telefon 08-508 15 541. Varmt välkommen!

Läs mer

Sökes: Kontaktpersoner och korttidsfamiljer till personer med funktionsnedsättning

Som kontaktperson kommer du att fungera som en kompis och hitta på olika aktiviteter tillsammans med brukaren. Kontaktpersonen ska öka möjligheterna till ett självständigt liv och motverka isolering för den enskilde. Du får ett arvode. Är du över 18 år, intresserad av att få en meriterande erfarenhet på ditt CV och bli kontaktperson?

Läs mer

Advokatjour i Björkhagen

Varannan torsdag ojämna veckor klockan 16.00 till 18.00 kan du kostnadsfritt träffa en advokat. Nästa tillfälle är den 4 februari.

Läs mer

Drop-in rådgivning för hemlösa

Är du hemlös eller bor i otrygga boendeförhållanden? Upplever du det som svårt att hitta ett boende? Då kan du komma till vår rådgivning och träffa våra hemlöshetssamordnare. Drop-in varje fredag klockan 9-11 på stadsdelskontoret, Björkhagsplan 6

Läs mer

Delta i världsunik undersökning om barns lek!

Just nu pågår undersökningen ”Här leker vi!”. Syftet är att kartlägga barns och ungas lekmiljöer, för att kunna utveckla dem när staden växer. Projektet är världsunikt, och nu kan du delta i undersökningen.

Läs mer

Hitta din nya karriär hos Stockholms stad

Den 5 och 6 februari kan du träffa oss på Bazaren i Kulturhuset Stadsteatern. Välkommen till våra montrar på plan 3 och 5 där vi svarar på dina frågor om jobb och karriär i Stockholms stad.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet