Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-02-26

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
  Fyra porträttbilder på ungdomar som sommarjobbat i Stockholms stad

Sportlov i Skarpnäck

Stadsdelsförvaltningen ordnar massor av aktiviteter i Skarpnäck under sportlovet. Här ser du ett urval av vad som händer på vårt kulturhus, i våra parklekar och på ungdomsgårdarna.

Läs mer

Kul på sportlovet i hela Stockholm!

Under sportlovet anordnas en rad olika aktiviteter i hela Stockholm för skollediga barn och unga. Du kan bland annat gå på låtskrivarkollo, visning av och pyssel i stadshuset, prova på 3D-modellering med 3D-print eller lära dig att göra din egen raplåt.

Läs mer

Dags att söka sommarjobb

Stockholms stad har tusentals sommarjobb. De vanligaste jobben är inom parkskötsel, äldrevård och barnomsorg men i år finns även möjlighet att arbeta med kommunikation, affärsutveckling eller stadsdelsutveckling. Du som är född mellan 1 juni 1996 och 31 december 2000 och är folkbokförd i Stockholms stad är välkommen att skicka en ansökan.

Läs mer

Nyfiken på kollo?

Välkommen till Kulturhuset Stadsteatern, Sergels torg i foajén plan 3, tillsammans med ditt barn den 27 februari klockan 11:00-17:00 och få en försmak av sommaren.

Läs mer

Bagishusets tjejgård

Onsdagar är tjejernas kväll på Bagishuset! Då är bara tjejer 13-17 år välkomna och endast kvinnlig personal jobbar. Vi erbjuder läxhjälp, skapande och mycket mer! Till exempel Asthangayoga 19.00–20.00. Allt är gratis! Öppet 19.00–22.00. Har du frågor? Hör av dig till Anna Gunnarsson 08-508 173 34.

Läs mer

Föräldrakampanjen mot cannabis ”Du spelar roll!”

Majoriteten av ungdomarna i Stockholms stad har inte testat narkotika. Bland de som testat är cannabis den klart vanligaste drogen. I Stockholms stad vill vi att färre ungdomar testar eller använder cannabis. Du som förälder spelar stor roll för att vi tillsammans ska lyckas!

Läs mer

Odla tillsammans i Skarpnäck!

Är du intresserad av att odla tillsammans med dina grannar på parkmark? Stadsdelsförvaltningen har fått i uppdrag att skapa goda möjligheter för stadsodling och vill därför komma i kontakt med dig som är intresserad av odling.

Läs mer

Informationsmöte om äldreomsorgen

Är du äldre och intresserad av att veta mer om dina möjligheter och rättigheter samt att få tips och råd? Välkommen till Mötesplats Hammarbyhöjden den 9 mars.

Läs mer

Sökes: Kontaktpersoner och korttidsfamiljer till personer med funktionsnedsättning

Som kontaktperson kommer du att fungera som en kompis och hitta på olika aktiviteter tillsammans med brukaren. Kontaktpersonen ska öka möjligheterna till ett självständigt liv och motverka isolering för den enskilde. Du får ett arvode. Är du över 18 år, intresserad av att få en meriterande erfarenhet på ditt CV och bli kontaktperson?

Läs mer

Kemikaliesmarta förskolor

I de kommunala förskolorna fortsätter vi vårt arbete för en kemikaliesmart vardag där barnens exponering för skadliga ämnen minskar. I stadens nya vägledning för kemikaliesmart förskola finns tips om hur man minskar de kemiska risker som finns i förskolemiljön.

Läs mer

Rekryteringslördag för förskollärare

Vill du arbeta i Skarpnäcks kommunala förskolor? Kom till vår rekryteringslördag den 12 mars klockan 11.00. Du är varmt välkommen om du är förskollärare eller studerar till förskollärare. Pedagogiskt centrum, Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. T-bana Skarpnäck.

Advokatjour i Björkhagen

Varannan torsdag ojämna veckor klockan 16.00 till 18.00 kan du kostnadsfritt träffa en advokat. Nästa tillfälle är den 3 mars.

Läs mer

Drop-in rådgivning för hemlösa

Är du hemlös eller bor i otrygga boendeförhållanden? Upplever du det som svårt att hitta ett boende? Då kan du komma till vår rådgivning och träffa våra hemlöshetssamordnare. Drop-in varje fredag klockan 9-11 på stadsdelskontoret, Björkhagsplan 6

Läs mer

Nu kan alla stockholmare beställa hämtning av trädgårdsavfall

Stockholm Vatten erbjuder från i år säsongshämtning av trädgårdsavfall för villor och radhus i Stockholms stad. För 1 000 kronor per säsong hämtas ogräs, gräsklipp, löv och ris från ett separat kärl varannan vecka.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet