Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-03-14

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 17 mars klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund. På sammanträdet ska bland annat fördelning av förenings- och demokratibidrag och nämndens remissvar på plan för gatuparkering behandlas. Tema är ArbSam – samordnade insatser med målet arbete åt alla.

Läs mer

Sök demokratibidrag

Demokratibidrag kan sökas av föreningar med utpräglad lokal verksamhet som, i sin verksamhet, främjar jämställdhet, kvinnors organisering och/eller en ökad inkludering i samhället. Sista ansökningsdag är den 8 april 2016.

Läs mer

Workshop för föreningar, rörelser och nätverk

Stadsdelsförvaltningen vill skapa bredare och fler aktiviter för barnfamiljer och ungdomar i Skarpnäcks kulturhus. Därför bjuder vi tillsammans med studieförbundet Sensus in föreningar, rörelser, nätverk och andra som vill bidra med tankar och idéer till en workshop .

Läs mer

Sökes: Kontaktpersoner och korttidsfamiljer till personer med funktionsnedsättning

Som kontaktperson kommer du att fungera som en kompis och hitta på olika aktiviteter tillsammans med brukaren. Kontaktpersonen ska öka möjligheterna till ett självständigt liv och motverka isolering för den enskilde. Du får ett arvode. Är du över 18 år, intresserad av att få en meriterande erfarenhet på ditt CV och bli kontaktperson?

Läs mer

Föreläsningsserie för föräldrar till unga med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

Föreläsningsserie med temakvällar som främst riktar sig till dig som har närstående i åldern 16-30 år med någon form av neuropsykiatrisk diagnos t.ex. Asperger/ASD, ADHD, ADD, OCD. Start onsdag den 30 mars.

Läs mer

Nu är Skarpnäcks kulturhus öppet mer!

Från och med nu är Skarpnäcks kulturhus öppet alla dagar i veckan. Med utökade öppettider kan vi tillsammans med dig utveckla huset med fler aktiviteter, erbjuda ökad tillgång till mötesplatser med mera. Öppettiderna hittar du på skarpnackskulturhus.se

Läs mer

Påsklov i Skarpnäcks kulturhus

Välkommen till Skarpnäcks Kulturhus på Påsklovet! Fri entré på alla aktiviteter. Fler programpunkter tillkommer. 

Läs mer

Ät – så spelar vi!

Välkommen till musikunderhållning den 24 mars klockan 12.00 med Compaso Flamenco, där flamenco framförs av Josefine Chiacchiero till livemusik, så kraftfullt och elegant att ingen lämnas oberörd. Den 7 april kör Swing Time Trio en fartfylld show med tidsenliga kläder, frisyrer och melodier. Plats. Butter & Goose i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Ingen föranmälan.

Pubkväll med allsångs-karaoke för seniorer

För dig senior den 7 april klockan 16.00–18.00 på Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18. Förköp startar 23 mars. För frågor, ring 08-508 15 541.

Läs mer

Inbjudan: Stockholm - en stad för alla?

Hot, hat, diskriminering och rasism har normaliserats alltmer de senaste åren. Vad beror det på? På den internationella dagen mot rasism den 21 mars bjuder Kulturhuset Stadsteatern i samarbete med Stockholms stads kansli för mänskliga rättigheter och demokratiutveckling in till ett seminarium i två delar om hatretoriken på nätet och afrosvenskars särskilt utsatta situation i Sverige.

Läs mer

Ny unik Eurovision-fest med Sanna Nielsen

Eurovision The Party är ett tillfälle för fler att kunna vara en del av Eurovision-festen. Samtidigt som finalen pågår i Globen är det också fest i Tele2 Arena.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet