Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-04-11

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 14 april klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. .

Läs mer

Arbete för unga kvinnors trygghet och mot sexualiserat våld

Temat på stadsdelsnämndens sammanträde den 14 april är arbete för unga kvinnors trygghet och mot sexualiserat våld. Leila Baksi från kulturförvaltningen berättar om erfarenheter från ungdomsfestivalen We Are Sthlm och om projektet Respekt-självrespekt som stödjer unga till sunda värderingar, tankemönster och normer kring sexualitet och könsroller.

Läs mer

Hur upplever du tryggheten i ditt område?

Polisen och stadsdelsförvaltningen vill veta hur du upplever tryggheten i ditt område. Välkommen att tycka till vid två olika möten. Dina tankar och idéer kan sedan komma att användas som en del i det brottsförebyggande arbetet.

Läs mer

Så blir nya Kärrtorps torg

Fler soliga sittplatser, mer grönska, bättre belysning och nya gungor under tunnelbanebron. Två bord med stolar eller bänkar som kan användas till olika aktiviteter, t.ex. fika, loppis eller barnkalas. Det är delar av det slutliga förslag för Kärrtorps torg som Stockholms stad har tagit fram tillsammans med Nyréns arkitekter.

Läs mer

”Allting tänker – barn erövrar den digitala världen”

Barn förbinder digitala medier i ett naturvetenskapligt undersökande. På vilket sätt kan digitala verktyg bidra till barns kreativa utforskande? Ett utbytesprojekt mellan Birmingham och Skarpnäck ska ta reda på det.

Läs mer

Sportscamp i år igen!

Den 27-30 juni anordnar vi Skarpnäck Sportscamp. Då kan du som är 8-13 år prova på olika idrotter.

Läs mer

Vårfest i Parkleken Brödkaveln

Fredag 13 maj firar vi Trygghetspriset! Det blir dansuppvisningar, artister, mat, roliga aktiviteter för små och stora så kom och fira in våren med oss! Mer information kommer.

Nattvandra med uppsökarna

På valborg är våra uppsökare ute i vårt stadsdelsområde. Det är samling på Bagishuset för uppsökare, poliser, föreningar och volontärer som nattvandrar under kvällen. Vill du vara med? Hör av dig till våra uppsökare på 08-508 173 35 eller gruppchef Amir Farihadi, amir.farihadi@stockholm.se

Några goda råd om alkohol

Nu när du är myndig har du nya rättigheter och skyldigheter. Vet du att en av fem i din ålder avstår helt från alkohol? Ungefär 30 procent har aldrig varit fulla.

Läs mer

Föreläsningsserie om NPF

För dig som är anhörig och du som är ung vuxen med NPF – välkommen på en öppen föreläsningsserie. Den 13 april är temat mamma och son. Den 27 april berättar kommunens handläggare om de olika lagarna SoL och LSS, vilket stöd som finns och om hur man ansöker om insatser. Lokal: Mötesplats Hammarbyhöjden. Tidaholmsplan 18. Tid: onsdagar 18 – 20. Ingen föranmälan, ingen avgift.

iPadkurs för dig senior

Mötesplats Hammarbyhöjden bjuder in dig till en kurs i surfplattans användningsområden på ett pedagogiskt och grundläggande sätt. Du som har tar med egen läsplatta, annars finns ett antal till utlåning. Anmäl ditt intresse på 08-508 15 541. Begränsat antal.

Upprustning av lekpark i Hammarbyhöjden

Stadsdelsförvaltningen planerar för att rusta upp lekparken Gullpigan vid Petrejusvägen under hösten 2016 och våren 2017. En landskapsarkitekt har tagit fram ett förslag utifrån de synpunkter som kom in i höstas. Torsdag 14 april klockan 16-18 finns vi på plats i parken och visar förslaget.

Hyr kanot vid Söderbysjön

Du vet väl att du kan hyra kanoter för paddling i Söderbysjön? Kontakta Bagishuset för mer information 08-508 173 33.

We Love Holocene – ett deltagande dansprojekt!

Ett konstprojekt av en grupp dansare och konstnärer i tätt samarbete med besökarna på Skarpnäcks kulturhus som pågår till 15 april. Genom rörelse, installation och koreografi undersöks människans roll i klimatkrisen. Besökare blir medskapare genom att förändra scenografin, delta i dans eller i konstnärliga samtal.

Läs mer

Föräldracafé för dig med tonåringar som varken jobbar eller studerar

Känner du någon som är 16–29 år och som varken arbetar eller studerar? Välkommen till öppet hus och mingel torsdag den 14 april mellan klockan 17.00 och 19.00. På ungdomsverksamheten Aim, Åsögatan 115, 4 tr. T-bana: Medborgarplatsen.

Läs mer

Fånga natten – Kulturnatt Stockholm

I år välkomnas alla ni som är nattugglor och vill frossa i stadens kulturutbud. Lördagen den 23 april klockan 18.00-00.00 är det dags för Stockholms årliga lila kulturfest. Precis som alltid är det fri entré och du bestämmer själv hur du väljer att ta del av programmet.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet