Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-05-16

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde ONSDAG 18 maj klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Omställningsforum, miljö och social hållbarhet, kl 17.00-18.00, se nedan.

Läs mer

Öppet omställningsforum, miljö och social hållbarhet

Stadsdelsförvaltningen arbetar för en hållbar livsmiljö i stadsdelen och i vårt område finns det många aktörer som arbetar med omställning. Vi har bjudit in några av dessa till ett öppet forum 18 maj och vi vill gärna att även du kommer.

Läs mer

Välkommen att odla i Skarpnäck

Nu har stadsodlingen vid Skarpnäcks Allé 8 startat för säsongen. Det är helt gratis att vara med och alla delar på skörden. Den 22 maj klockan 13:00 arrangeras en miniworkshop för alla barn som vill testa på odling. Det blir även att en tävling där barn får skapa sin egen konst av återvunnet material. Ingen föranmälan krävs.

Läs mer

Invigning av skulptur i Björkhagen

Välkommen på invigningen av Baltazar Lobos skulptur Grande Maternité (Moderskapet) vid Markuskyrkan den 20 maj. Invigningen är en del av temakvällen - Offentlig konst och mötesplatser i Stockholm.

Läs mer

Skarpnäck sportscamp för dig 8-13 år

Den 27-30 juni anordnar vi Skarpnäck Sportscamp. Då kan du som är 8-13 år prova på olika idrotter.

Läs mer

Bli vän med vatten!

I sommar kan barn och vuxna öva vattenvana och få gratis simskola på Flatenbadet. För mer information och bokning: stockholm.se/vattenvan

Läs mer

Folkfest i Skarpnäck på nationaldagen 6 juni

I år står Skarpnäcks Kulturhus för första gången värd för 6 juni-firandet i Skarpnäck. Vi bjuder in till folkfest med underhållning för stora och små. Dagen bjuder på lokala artister och musik från världens alla hörn. Bland annat kommer 5-folkfestivalen att gästa oss med musik av Sveriges fem nationella minoriteter.

Läs mer

Vill du hjälpa till med kaninerna?

Skarpaby parklek söker barn och ungdomar som vill hjälpas åt med kaninerna. Varje torsdagseftermiddag har vi kaningruppen. Vill du vara med eller veta mer kan du prata med personalen i parken.

Viktig information om färdtjänst

Färdtjänsthandläggningen i stadsdelsförvaltningen har sommarstängt vecka 29–32. Du som behöver ansöka om riksfärdtjänst för resor i juli och augusti måste skicka in din ansökan senast 1 juli. Har du frågor? Ring oss på 08-508 15 056.

Läs mer

Öppenvård för missbrukare

Nu har vi tillsammans med stadsdelsförvaltningarna Farsta och Enskede-Årsta-Vantör startat Öppenvård Sydost för män och kvinnor som lider av narkomani och alkoholism. Vi erbjuder behandlingar i grupp eller enskilt och även för anhöriga. Du hittar oss på Rågsvedsgatan 40 i Rågsved eller kontakta din stadsdelsförvaltning.

Läs mer

Hyr kanot vid Söderbysjön

Du vet väl att du kan hyra kanoter för paddling i Söderbysjön? Kontakta Bagishuset för mer information 08-508 173 33.

Samrådsredogörelse för programmet Bagarmossen och Skarpnäck godkänd

Den 28 april godkände stadsbyggnadsnämnden redovisningen av samrådsredogörelsen med förslag till bearbetningar och kompletteringar av programmet för Bagarmossen och Skarpnäck.

Läs mer

Föräldracafé för dig med en ungdom som varken jobbar eller studerar

Känner du någon som är 16–29 år och som varken arbetar eller studerar? Välkommen till öppet hus och mingel den 26 maj mellan klockan 17.00 och 19.00. På ungdomsverksamheten Aim, Åsögatan 115, 4 tr. T-bana: Medborgarplatsen.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet