Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-06-15

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 16 juni klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker.

Läs mer

Parklekar och ungdomsgårdar är öppna i sommar

Två parklekar och två ungdomsgårdar är öppna hela sommaren. På parklekarna erbjuder vi massa aktiviteter för dig som är 7–13 år och på ungdomsgårdarna för dig som är 13-17 år.

Läs mer

Programmet Bagarmossen och Skarpnäck

Stadsbyggnadsnämnden har i slutet av april godkänt redovisningen av samrådsredogörelsen med förslag till bearbetningar och kompletteringar av programmet för Bagarmossen och Skarpnäck.

Läs mer

Godkännande av program för Hammarbyhöjden och Björkhagen

På stadsbyggandsnämndens sammanträde den 16 juni är ett av ärendena godkännande av program för Hammarbyhöjden och Björkhagen.

Läs mer

Hög nöjdhet med våra kommunala förskolor

Årets brukarundersökning i förskolan visar att vårdnadshavare är ännu mer nöjda med Skarpnäcks kommunala förskolor jämfört med förra året. Nöjdheten har ökat med 4 procentenheter till 90 procent vilket är mest bland stadens kommunala förskolor. Bland annat säger 92 procent av vårdnadshavarna att de upplever att den pedagogiska miljön på förskolan uppmuntrar till lek, utveckling och lärande.

Läs mer

Mötesplats Hammarbyhöjden - för dig senior hela sommaren

Välkommen klockan 11.00 på vardagar i sommar: måndag - stavgång, tisdag - styrkegympa, onsdag - Qigong, torsdag - motionsgympa, fredag - sittgympa. Kaffe med hembakat ute på terrassen vardagar klockan 13.30–15.30. Du behöver inte anmäla dig, aktiviteterna är öppna för alla.

Läs mer

Midsommarfirande i Hammarbyhöjden för dig senior

Mötesplats Hammarbyhöjden och Restaurang Astrid & Svea ordnar midsommarfest 21 juni klockan 13.30 i restaurangens lokaler på Tidaholmsplan 18. Midsommartallrik, kaffe och kaka samt underhållning.

Läs mer

Gratis simskola

I sommar kan barn och vuxna öva vattenvana och få gratis simskola på Flatenbadet. För mer information och bokning: stockholm.se/vattenvan

Läs mer

Nytorpsbadet har öppnat!

Nu är Nytorpsbadet öppet. Badet har en bassäng på 25 meter, plaskdamm och klätterställning. Välkommen att gratis delta i qigong med instruktör ute på gräsmattan vid 3 tillfällen i sommar.

Läs mer

Lekfull skulptur vid Flatenbadet

Konstnären och designern Samir Alj Fält tar leken på allvar. För projektet Lekfull skulptur har han gjort en serie maskiner som ger barnen redskap att undersöka och bearbeta badstrandens sand och vatten. Skulpturerna installeras nu på Flatenbadet och invigs den 20 juni klockan 14.00. Välkomna!

Läs mer

Välkommen till Flaten i sommar!

Nu är det dags för en ny sommarsäsong vid sjön Flaten med de populära badplatserna. Vid badet finns servering, grillplatser, boulebanor, beachvolleyplan, naturstig och ett utegym. Flatenbadet är ett tillgänglighetsanpassat bad med möjlighet att ta sig ned till strandkanten och i vattnet på ramper alternativt ut på en brygga. Det händer mycket vid Flaten i sommar.

Läs mer

Hyr kanot vid Söderbysjön

Du vet väl att du kan hyra kanoter för paddling i Söderbysjön? Kontakta Bagishuset för mer information 08-508 173 33.

Sommaktiviteter i Stockholm

Äntligen är det sommar och många barn längtar nu efter sommarlov. Titta i stadens kalendarium för att se vad som händer i din stadsdel och runt om i staden. Det finns mycket roligt att göra i stan under sommaren: teater, dagkollo och utflykter och pyssel.

Läs mer

Tack till dig som svarade på våra frågor!

Stadsdelsförvaltningen vill tacka alla barn och ungdomar som var med och svarade på vår enkät när parkleken Brödkaveln bjöd på fest. Era svar betyder mycket för oss!

Viktig information om färdtjänst

Färdtjänsthandläggningen i stadsdelsförvaltningen har sommarstängt vecka 29–32. Du som behöver ansöka om riksfärdtjänst för resor i juli och augusti måste skicka in din ansökan senast 1 juli. Har du frågor? Ring oss på 08-508 15 056.

Läs mer

Stockholms stad blir utvecklingskommun för romsk inkludering

Stockholms stad är en av fem kommuner som blivit beviljade medel som utvecklingskommun inom romsk inkludering. Satsningen är en del av regeringens 20-åriga strategi för romsk inkludering med målet att den rom som fyller 20 år, år 2032 ska ha samma möjligheter i livet som en icke-rom.

Läs mer

 

Nu tar nyhetsbrevet sommarledigt. Nästa nummer kommer i mitten av augusti. Vi önskar alla läsare en riktigt skön sommar!

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet