Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-08-23

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 25 augusti klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema är "Framtidens kollektivtrafik i sydöstra Stockholm". Landstingets Trafikförvaltning informerar och svarar på frågor.

Läs mer

Utveckling av Viloparken i Enskededalen/Kärrtorp

För att Viloparken ska kunna fortsätta vara en rofylld och vacker plats under en lång tid framöver behöver naturvårdande insatser göras. Tisdag 23 augusti klockan 16.00–18.00 finns representanter från staden på plats i parken för att visa ett förslag på åtgärder och för att höra dina synpunkter.

Läs mer

Tack till dig som sommarjobbat hos oss!

Stadsdelsförvaltningen vill rikta ett stort tack till alla ungdomar som arbetat hos oss i sommar. Ni har gjort ett fantastiskt jobb och vi hoppas att ni har fått med er nya erfarenheter och kunskaper för kommande yrkesliv och framtida karriär. Lycka till!

Läs mer

Juridisk rådgivning i Björkhagen

Nu startar Advokatjouren i Björkhagen för hösten. Varannan torsdag klockan 16.00 kan du gratis träffa en advokat. Nästa tillfälle är den 1 september.

Läs mer

Var med och påverka i ortens organisatörer!

Kunskap är makt. Ju mer du kan om samhället, ju mer makt har du. Så enkelt är det. Om du är engagerad och vill diskutera viktiga frågor är du välkommen att bli en Ortens organisatör tillsammans med oss.

Läs mer

Gratis bio för ungdomar

Första måndagen varje månad kan alla ungdomar 13-17 år gå på gratis bio på Biograf Reflexen i Kärrtorp. Detta är ett samarbete mellan Bagishuset och Biograf Reflexen. Höstens första film visas 5 september 18.00. Håll utkik på Bagishusets Facebook-sida efter vilka filmer som visas under höstterminen!

Loppis i Skarpnäcks kulturhus

Efter succen i början på sommaren så fortsätter vi nu med loppisar på Skarpnäcks Kulturhus! Om du vill sälja så boka bord nu - först till kvarn! Boka bord senast 26 augusti.

Läs mer

Öppna förskolan öppnar igen

Den 1 september klockan 13.00 nyinviger vi öppna förskolan i Kärrtorp efter renoveringen. Fika, musik med mera. Mer information kommer på Fyrens öppnas förskolas sida på Facebook.

Aktiviteter för seniorer

Höstens aktiviteter för dig senior startar på våra öppna mötesplatser 5 september. Program finns att hämta där samt i receptionen på Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, Björkhagsplan 6. Stort utbud av träningspass, få taktil massage och lär känna nya bekanta. Gå på iPadkurs för nybörjare, kursstart i Skarpnäck den 6 september eller i Hammarbyhöjden dagen efter. Anmäl dig på 08-508 155 41. Aktiviteterna är kostnadsfria.

Läs mer om Mötesplats Hammarbyhöjden

Läs mer om Mötesplatsen i Skarpnäck

Prova på Kulturskolan

29–31 augusti har Kulturskolan Stockholm Öppet hus under tre dagar. Då kan du som är 6–22 år prova på musik, sång, dans, teater, konst och media.

Läs mer

Spring Flatenloppet för välgörenhet

Flatenloppet är ett välgörenhetslopp som går runt Flatensjön söndagen den 17 september.

Läs mer

Hur använder du Nackareservatet?

Hur använder du Nackareservatet? Stockholms stad genomför just nu en undersökning för att ta reda på vilka som använder reservatet och när och hur det används. Det främsta syftet är att kartlägga användandet men även att få fram synpunkter på vad som är bra och vad som kan förbättras.

Läs mer

Slåtter i Nackareservatet

I början av augusti slåttrades Kilsättra ängar i Nackareservatet med hjälp av hästar. Det är det vanligaste och viktigaste arbete vi gör med hästar. Slåttern ingår i naturreservatets skötselplaner, att vårda och bevara gamla slåtterängar.

Läs mer

En trygg skolstart för alla elever

Snart börjar förväntansfulla sexåringar i förskoleklass, elever i årskurs sju kommer tillbaka efter sommarlovet och nervösa sextonåringar ska bekanta sig med en ny skola. För att alla ska få en bra start är det viktigt att skapa trygghet och studiero. Här är exempel på hur Stockholms skolor arbetar med att skapa lärande och stimulerande skolmiljöer för elever i alla åldrar. 

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet