Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-09-19

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 22 september klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema är "Odla Växa Mat" - ett projekt i förskolorna om att påverka för en hållbar utveckling och skapa en sinnlig relation till mat.

Läs mer

Nya parkeringsregler i stadsdelsområdet

Från och med 1 september infördes nya parkeringsregler och parkeringsavgifter i Hammarbyhöjden, Björkhagen, Kärrtorp och Enskededalen. De nya reglerna och avgifterna gäller när nya skyltar är på plats.

Läs mer

Välkommen till en anhöriggrupp

Välkommen till två olika anhöriggrupper som börjar nu i september. En för dig som hjälper eller vårdar din livskamrat i ert gemensamma hem och en för dig vars närstående flyttat till vård och omsorgsboende.

Läs mer

Snart kommer halkan – dags att skaffa broddar

Du som har hemtjänst eller trygghetslarm och är över 75 år kan i höst få gratis broddar av Stockholms stad. Målet är att minska risken för halkolyckor och att du ska känna dig trygg att gå ut vintertid. Du som bor inom Skarpnäcks stadsdelsområde och har hemtjänst kommer att få broddarna genom ditt hemtjänstföretag. Du som har trygghetslarm men ingen hemtjänst, kan hämta dina broddar på Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18.

Läs mer

Styrketräning med gummiband

För dig som är 65+. En terminskurs startar den 23 september klockan 10.00 på Mötesplats Hammarbyhöjden. Du tränar upp viktiga muskelgrupper med hjälp av gummiband. En effektiv träningsmetod som du också lär dig att utföra hemma. Ingen avgift, begränsat platsantal. Anmäl dig på 08-508 15 541.

Läs mer

Tack till dig som vill utveckla Viloparken

Vi vill tacka alla som kom till mötet i Viloparken och diskuterade förslaget till utveckling av parken. Tack också till dig som skickat in synpunkter till oss. Upprustningen startar under hösten.

Läs mer

Söker du förskoleplats på Skarpnäcksfältet?

De kommunala förskolorna bjuder in till öppet hus i oktober. Välkommen till Molntappen, Vingen, Vinden, Ballongen, Skogsgläntan och Segelflygaren mellan klockan 9.30 och 10.30 den 18, 19 och 20 oktober.

Läs mer

Juridisk rådgivning i Björkhagen

Advokatjouren är en kostnadsfri mottagning där advokater hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Under cirka 15 min får du råd om var du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp. Varannan torsdag klockan 16.00 kan du gratis träffa en advokat i Björkhagen. Nästa tillfälle är den 29 september.

Läs mer

Är du 14-19 år och vill vara med och bestämma?

Kunskap är makt. Ju mer du kan om samhället, ju mer makt har du. Så enkelt är det. Om du är engagerad och vill diskutera viktiga frågor är du välkommen att bli en Ortens organisatör tillsammans med oss.

Läs mer

Workshop för barn och vuxna i att skriva

Gratis workshop i att skriva på Björkhagens bibliotek. För barn över 9 år söndag 25 september klockan 12.00–14.00 och för vuxna söndag 2 oktober klockan 12.00–14.00. Föranmäl dig till biblioteket, begränsat antal platser.

Läs mer

Chatta med socialtjänsten

Stockholms stad erbjuder socialrådgivning på nätet där du kan få råd och stöd. På webbplatsen kan du dygnet runt skicka in din fråga via ett formulär där svar kommer inom tre arbetsdagar. Det går också att chatta direkt med en socialrådgivare under chattens öppettider. Självklart får du vara anonym.

Läs mer

Träning på väg mot jobb - för unga mellan 20 och 29 år

I projektet "Unga på språng" vet vi att hälsa, mat och motion är viktiga delar i en människas liv och de spelar roll för din framtid. Om du mår bra kan du göra bra ifrån dig på ett jobb eller när du studerar. Är du mellan 20-29 år och saknar sysselsättning finns det mycket hjälp att få. Kom och träna, få coachning och vägledning till praktik som leder till anställning.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet