Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-10-24

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 27 oktober klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema är "”Grönare Stockholm” -nya riktlinjer för planering, genomförande och förvaltning av stadens parker och naturområden.

Läs mer

Höstlov på parklekar, ungdomsgårdar och Skarpnäcks kulturhus!

Snart är höstlovet här och vi erbjuder alla ett fullmatat och spännande program i våra olika verksamheter. Ett axplock: prova på stomp, rap-battle, schackträning, Halloweenmys, film, drop in-dans för barn, grundkurs i screentryck, fotboll, föreläsning om vardagsheder, pysselverkstad, lär dig rita egna seriefigurer, roliga tävlingar och turneringar med mera.

Läs mer

Så blir nya torget i Kärrtorp

På biograf Reflexen i Kärrtorp kan du just nu titta på affischer med illustrationer över hur torget i Kärrtorps centrum ska rustas upp. Byggstarten för torget blir 2017 förutsatt att detaljplanen för centrum beslutas i slutet av 2016. Samtidigt beslutas projektets budget.

Läs mer

Kostnadsfria broddar – rättelse

Du som har hemtjänst eller trygghetslarm och är över 75 år kan i höst få gratis broddar av Stockholms stad. Målet är att minska risken för halkolyckor och att du ska känna dig trygg att gå ut vintertid. Rättelse: Hemtjänst ansvarar inte för distribution av broddarna som vi tidigare meddelade.

Läs mer

Anhöriggrupp för dig som är förälder till ett vuxet barn med psykisk ohälsa

I gruppen får du möjlighet att samtala och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation. Vi tar upp betydelsen av att själv må bra som anhörig och funderar över strategier i vardagen. Vi träffas måndagar 18.00–20.15 med start den 31 oktober.

Läs mer

Inbjudan till anhörigutbildning om depression och ångest hos äldre

Du som hjälper eller vårdar en förälder, partner, annan släkting eller vän med ångest och depression får ökad kunskap, förståelse och vägledning kring bemötande och kommunikation. Du får också möjlighet att utbyta erfarenhet med andra i liknande situation samt träffa anhörigkonsulent, äldrepsykiatriker och psykolog.

Läs mer

Flatenmusikalen

En musikal om naturen, monster och respekt! Miljöverkstan Flaten har tillsammans med barn och ungdomar skapat denna berättelse om Flatens hemliga magiska världar. 28 och 31 oktober på Skarpnäcks kulturhus.

Läs mer

Föreläsning om vardagsheder på ungdomsgården

I föreläsningen ”Rätt att drömma” tar Fryshuset Elektras ungdomsledare Nilufer Gürcan avstamp i sin egen historia för att öppna upp för ett samtal om vardagsheder och rättigheter. Kom, lyssna och diskutera! På Skarpnäcks ungdomsgård onsdag 2 november klockan 20.00.

Läs mer

Resor med riksfärdtjänst inför julen

Du som ska resa med riksfärdtjänst under perioden 22-26 december måste skicka in din ansökan till stadsdelsförvaltningen så att vi har den senast 16 november.

Läs mer

Budget för Stockholms stad 2017

Den 12 oktober presenterade stadens finansborgarråd majoritetens budgetförslag för år 2017. Budgeten är stadens viktigaste dokument som bestämmer hur dina skattepengar ska användas och vad stadens förvaltningar och bolag ska arbeta med.

Läs mer

Nu kan du ansöka om kulturstöd

Funderar du eller din förening på att söka kulturstöd eller utvecklingsstöd för att göra en föreställning, konsert eller uppgradera er scenteknik? Undrar du vad du kan söka för och hur du gör? Då kan du komma och träffa våra handläggare vid något av våra öppet hus-tillfällen och få individuell rådgivning.

Läs mer

Hyr ut din bostad

I år och nästa år tar Stockholms stad emot över 6 000 personer som fått uppehållstillstånd och behöver hjälp med boende. Många stockholmare stöttar de nyanlända och nu finns ytterligare ett sätt. Vi öppnar möjligheten att hyra ut ett rum, en gäststuga eller en hel bostad till Stockholms stad som i sin tur hyr ut till nyanlända.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet