Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-11-21

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Stadsdelsnämnden bjuder in till öppet sammanträde - tema socialt hållbart företagande

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 24 november klockan 18.00. Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Arbetsmarknadsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) berättar om socialt hållbart företagande. OBS: Mötet är i Bagarmossen.

Läs mer

Påverka Stockholms framtid – träffa oss i Bagarmossen!

De senaste tio åren har befolkningen i Stockholm vuxit med i snitt 15 000 personer om året. Mängder av nya bostäder behöver byggas. Dessutom behöver vi förskoleplatser, parker och kollektivtrafik. Skolor, bibliotek och idrottsplatser. Kultur, äldreomsorg och närbutiker och mycket annat.
Översiktsplanen pekar ut huvudriktningen för det arbetet. Nu ska den uppdateras, och staden behöver din hjälp för att det ska bli så bra som möjligt. Kom och träffa oss, för att diskutera Stockholms framtid och lämna dina synpunkter. Plats: Bagarmossens centrum. Tid: 29 och 30 november klockan 11.00–19.00.

Läs mer

Samråd om nya bostäder i Björkhagen

Den 22 november hålls öppet hus om förslag till att bygga ett flerbostadshus vid Malmövägen i Björkhagen. Samråd om förslaget pågår under tiden 15 november – 3 januari 2017.

Läs mer

Samråd om nytt bostadshus i Kärrtorp

Den 24 november hålls ett Öppet hus om förslag till ett nytt bostadshus med 17 lägenheter nära Kärrtorps centrum. Samrådet pågår under tiden 1 november - 13 december.

Läs mer

Programmet för Bagarmossen och Skarpnäck godkänt

Stadsbyggnadsnämnden har den 27 oktober godkänt programförslaget till utveckling av Bagarmossen och Skarpnäck. I området planeras upp till 3500 nya bostäder, mer service och handel, samt fler attraktiva platser för möten och rekreation. De båda områdena kan kopplas samman, ny bebyggelse tillkommer samtidigt som natur- och kulturvärden behålls och utvecklas. Bergholmsskolan rivs och ger plats för bostäder. En ny skola planeras i Bergholmsparken, som binder samman de två områdena.

Läs mer

Sök föreningsbidrag 2017

Stadsdelsnämndens stöd till ideella föreningar syftar till att stärka den ideella sektorns förutsättningar att erbjuda aktiviteter och verksamheter av god kvalitet. Verksamhetens innehåll ska innebära en förstärkning av nämndens verksamhet och ha ett förebyggande och/eller individstödjande socialt arbete.

Läs mer

Gratis WiFi – StockholmPublic

Nu finns det gratis wifi för allmänheten i vår reception på Björkhagsplan 6 och i Skarpnäcks kulturhus på Skarpnäcks Allé. StockholmPublic är en satsning på gratis wifi i stadens publika lokaler.

Läs mer

Ny förskola invigs i Bagarmossen

Den 8 december inviger vi vår nya fina förskola Grönmossen på Emågatan 10 i Bagarmossen. Förskolorna Lodjuret, Syrengården och Emågatan samt avdelningen Solkatten för barn med autism flyttar in i den nya förskolan.

Läs mer

Broddar till äldre

Har du hemtjänst eller trygghetslarm, och är över 75 år? Hösten 2016 kan du få gratis broddar av Stockholms stad. Målet är att minska risken för halkolyckor och att du ska känna dig trygg att gå ut vintertid. För att få broddarna vänder du dig till stadsdelsförvaltningen.

Läs mer

Ät - så spelar vi

Tillfällig ändring av plats för Ät-så spelar vi 24 november klockan 12.00. Lunchunderhållningen Ordsvenskaord – ett Hasse å Tage program av Mats Hedin, sker på restaurang Astrid & Svea på Tidaholmsplan 18 i Hammarbyhöjden. Ingen föranmälan. Varmt välkommen. Frågor besvaras på 08-508 15 541.

Ny groddamm i Nackareservatet

Nu inleds byggandet av en groddamm i Nackareservatet. Groddammen beräknas vara klar innan året är slut och i vår kommer de första växterna, insekterna och förhoppningsvis även groddjuren vara på plats. Dammen kommer då bli ett intressant utflyktsmål för skolor och familjer som vill studera grodor och andra djur som trivs i små våtmarker.

Läs mer

Anhörigkväll för dig som är nära en arbetslös ung vuxen

Är du anhörig till en ung vuxen som varken arbetar eller studerar? Välkommen till en kostnadsfri informationskväll 24 november där du får konkreta verktyg och stöd för att hjälpa dig själv och din närstående. Du får även möjlighet att träffa andra som delar dina erfarenheter.

Läs mer

Här kommer Kretsteatern!

Nu blir en kretsteater i Stockholm äntligen verklighet. Det är Kulturhuset Stadsteatern, i samarbete med ett antal ytterstadsdelar, som öppnar upp för en ny ambulerande teater. Vi ses på en scen nära dig!

Läs mer

Hyr ut din bostad

I år och nästa år tar Stockholms stad emot över 6 000 personer som fått uppehållstillstånd och behöver hjälp med boende. Många stockholmare stöttar de nyanlända och nu finns ytterligare ett sätt. Vi öppnar möjligheten att hyra ut ett rum, en gäststuga eller en hel bostad till Stockholms stad som i sin tur hyr ut till nyanlända.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet