Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2016-12-12

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 15 december klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På dagordningen bland annat verksamhetsplan för nästa år.

Läs mer

Sök föreningsbidrag 2017

Stadsdelsnämndens stöd till ideella föreningar syftar till att stärka den ideella sektorns förutsättningar att erbjuda aktiviteter och verksamheter av god kvalitet. Verksamhetens innehåll ska innebära en förstärkning av nämndens verksamhet och ha ett förebyggande och/eller individstödjande socialt arbete.

Läs mer

Tyck till om parkleken Skyfallet i Björkhagen

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning planerar för en upprustning av parkleken Skyfallet under 2017-2018. Vi är därför intresserade av att få veta vad du som använder parken tycker. Hur används parken?  Vad är bra? Vad saknas?

Läs mer

Planerade detaljplaner för Bagarmossen och Skarpnäck

Arbetet inom programmet för Bagarmossen och Skarpnäck fortsätter. Den 15 december planeras den första markanvisningen beslutas av exploateringsnämnden och till våren 2017 kan den första detaljplanen starta.

Läs mer

Tack för att du är med och påverkar!

Tack alla ni som besökte Stockholms stads paviljong i Bagarmossens centrum, och deltog i dialogen om förslaget till ny översiktsplan! Möjligheten att lämna synpunkter finns kvar under hela samrådstiden – fram till 10 januari. Enklast är att göra det via webben: stadsbyggnadsdialog.se

Läs mer

Jullov på parklekar och ungdomsgårdar

Ungdomsgårdarna och parklekarna i Bagarmossen och Skarpnäck håller öppet som vanligt hela jullovet förutom på julafton och nyårsafton. Vi målar om Bagishuset och vill gärna att du är med. Start redan nu och projektet kommer att pågå under hela jullovet. På tisdagar har vi tjejkvällar och i december har våra besökare valt att det ska vara framtidstema, jultema samt bio- och myskväll på Bagishuset. I parkleken Brödkaveln har vi också jultema som julpyssel och julbakning. På Skarpnäcks ungdomsgård och i Skarpaby parklek blir det många spännande aktiviteter med tema Vinter och Jul.

Läs mer

Tervetuloa - Julfest för dig som pratar finska

Tisdag 13 december klockan 13.00–15.00 är det julfest för dig som är senior och pratar finska. Vi träffas på Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18, där det blir allsång, lotteri, skinksmörgås, julgodis och julstjärna till kaffet. Ingen föranmälan.

Läs mer

Luciafirande för dig senior

Varmt välkommen på luciakaffe med lussande skolbarn på Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18, plan -1. Fika med bröd 25 kr. Onsdag 14 december klockan 13.30. Vi har öppet på vardagarna i mellandagarna. Det blir träningspass till musik klockan 11.00 och kafé med hembakat bröd klockan 13.30. Ingen föranmälan. För frågor ring 08-508 15 541.

Läs mer

Vi återvinner din julgran

Under perioden 7–24 januari kan du lämna din julgran på grusplanen vid Ystadsvägen 126 i Björkhagen eller vid grusplanen vid T-baneuppgången i Bagarmossen. Granarna kommer flisas och återvinnas. Insamlingen är resultatet av ett medborgarförslag.

Dialogdagar en hyllning till förskolan

Stadsdelsförvaltningen och Reggio Emilia Institutet ordnade i november dialogdagar för pedagoger från hela Sverige. Man visade projektarbeten och de kommunala förskolorna delade med sig av sin brokiga verkstadskultur där exempelvis dans, bildarbete, matematik och naturvetenskap kokats ihop till en härlig soppa.

Läs mer

Chatta med socialtjänsten

Stockholms stad erbjuder socialrådgivning på nätet där du kan få råd och stöd. På webbplatsen kan du dygnet runt skicka in din fråga via ett formulär där svar kommer inom tre arbetsdagar. Det går också att chatta direkt med en socialrådgivare under chattens öppettider. Självklart får du vara anonym.

Läs mer

Hyr ut din bostad

I år och nästa år tar Stockholms stad emot över 6 000 personer som fått uppehållstillstånd och behöver hjälp med boende. Många stockholmare stöttar de nyanlända och nu finns ytterligare ett sätt. Vi öppnar möjligheten att hyra ut ett rum, en gäststuga eller en hel bostad till Stockholms stad som i sin tur hyr ut till nyanlända.

Läs mer

 

Vi önskar alla läsare en God Jul och ett Gott Nytt År!

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet