Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2017-01-31

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde med tema trygghet

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 2 februari klockan 18.00. Tema är Tryggheten i stadsdelsområdet, lokalpolisområdeschef Tony Sörensen berättar och svarar på frågor.Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker.

Läs mer

Vad gjorde vi i Skarpnäck 2016 ?

På stadsdelsnämndens sammanträde 2 februari behandlas nämndens verksamhetsberättelse för 2016. Där kan du se hur väl vi uppfyllt de mål stadsdelsnämnden satt upp och vad vi gjort under året. Här kan du läsa en sammanfattning av verksamhetsberättelsen.

Läs mer

Det här prioriterar Skarpnäcks stadsdelsnämnd i år

Stadsdelsnämnden har beslutat om verksamhetsplan och budget för 2017. Där beskriver nämnden vad förvaltningen ska göra utifrån stadens fyra inriktningsmål: ett Stockholm som håller samman, ett klimatsmart-, ett ekonomiskt hållbart- och ett demokratiskt hållbart Stockholm. Här kan du läsa en sammanfattning av vad stadsdelsnämnden prioriterar i år.

Läs mer

Öppet hus på Skarpnäcksfältets kommunala förskolor

Välkommen på öppet hus 13–15 februari klockan 9.30–10.30 på de kommunala förskolorna Vingen, Ballongen, Vinden, Segelflygaren, Molntappen och Skogsgläntan.

Läs mer

Har din livskamrat flyttat från ert gemensamma hem till vård och omsorgsboende?

Många anhöriga drabbas av motstridiga känslor av sorg, skuld, lättnad och saknad. Att få tala med andra i liknande situation kan vara till stor hjälp. En samtalsgrupp startar den 7 februari.

Läs mer

IPadkurs för dig som är 65+

Fortsättningskurs om sju tillfällen startar den 28 februari för dig som gått grundkursen. Anordnare är Mötesplatsen i Skarpnäck på Fallvindsgatan 3. Intresseanmälan gör du från och med 6 februari på telefon 08-508 15 541.

Läs mer

Mötesplatsen i Skarpnäck byter lokal

Numera finns vi på Fallvindsgatan 3 i Skarpnäck. Är du 65+ och vill träna? Mötesplatsen i Skarpnäck har nu kostnadsfria träningspass. Ta med skor för inomhusbruk. Måndag klockan 10.00: Motionsträning, klockan 10.45: Harmonigympa. Onsdag klockan 15.00: Balansgympa. Torsdag klockan 10.30: Gympa. Fredag klockan 11.00: Cirkelträning för män. Det är bara att komma!

Läs mer

Vårens tider för Advokatjouren i Björkhagen

Varannan torsdag ojämna veckor klockan 16.00 till 18.00 kan du träffa en advokat på Björkhagsplan 6. Advokatjouren är en kostnadsfri mottagning där advokater hjälper dig med en första genomgång av ditt problem. Under cirka 15 min får du råd om var du ska vända dig för att få eventuell fortsatt hjälp. Nästa tillfälle är 9 februari.

Läs mer

Kretsteatern till Skarpnäcks kulturhus i mars

Under våren kommer återinvigda Kretsteatern att turnera i Stockholm. En av de få, utvalda spelplatserna är Skarpnäcks Kulturhus och dit kommer tre föreställningar i mars: Prata högre, Karin – en tryckfrihetsrevy, Mitt sovjetiska nöjesliv och Sagan om den lilla farbrorn, av Barbro Lindgren. Boka din biljett nu!

Läs mer

Dags att söka skola

Mellan 15 januari och 15 februari 2017 kan du som vårdnadshavare söka skola åt dina barn. Till dig med barn som ska börja i förskoleklass skickar utbildningsförvaltningen en broschyr med information om hur du söker. Broschyren skickas till barnets folkbokföringsadress.

Läs mer

Markanvisning för 80 hyresrätter i Björkhagen

Exploateringsnämnden har i november gett Svenska Bostäder en markanvisning för 80 hyreslägenheter vid korsningen Halmstadsvägen och Falsterbovägen i Björkhagen, inom bland annat fastigheten Regnet 2, som är upplåten med tomträtt.

Läs mer

Lämna ditt farliga avfall till mobila miljöstationen

Mobila miljöstationen är en lastbil som samlar on farligt avfall och mindre elavfall från dig som bor i Stockholm stad. Snart kommer den till östra söderort.

Läs mer

Bli familjehem till en ensamkommande flyktingungdom

Stockholms stad söker dig som kan ge en ensamkommande flyktingungdom ett stabilt och tryggt hem. Vi söker nu familjehem som kan erbjuda långsiktiga lösningar samt har viljan och engagemanget som förälder.

Läs mer

Hyr ut din bostad

I år och nästa år tar Stockholms stad emot över 6 000 personer som fått uppehållstillstånd och behöver hjälp med boende. Många stockholmare stöttar de nyanlända och nu finns ytterligare ett sätt. Vi öppnar möjligheten att hyra ut ett rum, en gäststuga eller en hel bostad till Stockholms stad som i sin tur hyr ut till nyanlända.

Läs mer

Vårt Stockholm 2017

Håll utkik efter foldern Vårt Stockholm 2017 i din brevlåda. Där kan du läsa om stadens satsningar och prioriteringar under året. Det finns mycket att upptäcka i staden. Foldern viks ut till en praktisk karta som ger en överblick hur Stockholms kommun ser ut, vilka naturreservat, sim- och idrottshallar,
badplatser, bibliotek, byggprojekt och kulturinstitutioner som finns att ta del
av.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet