Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2017-03-07

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 9 mars klockan 18.00. Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På temat berättar rektorn på Kärrtorps gymnasium om skolan.

Läs mer

Äldreomsorg - hur funkar det?

Du som är äldre och vill veta mer om dina möjligheter och rättigheter i vardagen är välkommen på en informationsträff 9 mars klockan 14.00–16.00. På mötet berättar stadens äldreombudsman om sitt arbete och du kan ställa frågor till henne. Pensionärsrådet presenterar sig. Våra biståndshandläggare informerar om hur och vem som kan söka bistånd. Vi berättar också om vad stadsdelsförvaltningens två mötesplatser erbjuder samt om fixarens tjänster.

Läs mer

Sommarjobb för dig som är 16-19 år

Är du intresserad av att sommarjobba? Ansök senast den 17 mars. Du måste vara folkbokförd i Stockholms stad.

Läs mer

Dags att söka kollo

Kollo är ett läger för barn som går i årskurs 1–9 där man hittar på roliga aktiviteter. Fram till den 20 mars kan du söka kolloplats.

Läs mer

Odlingsintresserade sökes!

Vi söker dig som är intresserad av att odla tillsammans med andra i Matparken, intill Skarpnäcks Allé 8. Kontakta inger.bogne@stockholm se för mer information.

Läs mer

Grupp för anhöriga till personer med missbruk/beroende

Har du en närstående person i aktivt missbruk? Anhöriga är viktiga personer till individen med missbruksproblem. Därför startar vi i mars en grupp för anhöriga där du får lära dig nya och alternativa samtalstekniker och förhållningssätt.

Läs mer

Så kan vi utveckla Nackareservatet

Utökade möjligheter att cykla, bättre information och fler servicefunktioner. Det toppade listan när besökare i Nackareservatet fick svara på en enkät om hur området kan utvecklas.

Läs mer

Kretsteatern nu på Skarpnäcks kulturhus!

Fram till och med 19 mars erbjuds föreställningar för stora och små i Skarpnäcks kulturhus:
Succérevyn om tryckfrihet med nyskriven musik av Jojje Wadenius - Prata högre, Karin!
Barnens favorit - Sagan om den Lilla Farbrorn
Franska kärleksförklaringar i Brel – De enda ord kanonerna förstår

2017 återinvigs Kretsteatern som under 20 år från mitten av 1950-talet var Stockholms egen turnéteater. Kretsteatern turnerar med olika föreställningar runt om i Stockholm – precis som Parkteatern gör på sommaren.

Läs mer

Lämna ditt farliga avfall till mobila miljöstationen

Mobila miljöstationen är en lastbil som samlar in farligt avfall och mindre elavfall från dig som bor i Stockholms stad. I början av april kommer den till din stadsdel, se turlista på stockholmvatten.se/mobila

Läs mer

Ge ditt trädgårdsavfall nytt liv

Bor du i villa eller radhus i Stockholms stad? Du kan få ditt trädgårdsavfall hämtat av Stockholm Vatten och Avfall för 1 000 kronor per säsong. Ditt trädgårdsavfall komposteras till jordförbättring eller blir till klimatsmart biokol som gör staden grönare. Anmäl dig nu!

Läs mer

Bli familjehem till en ensamkommande flyktingungdom

Stockholms stad söker dig som kan ge en ensamkommande flyktingungdom ett stabilt och tryggt hem. Vi söker nu familjehem som kan erbjuda långsiktiga lösningar samt har viljan och engagemanget som förälder.

Läs mer

Hyr ut din bostad

I år och nästa år tar Stockholms stad emot över 6 000 personer som fått uppehållstillstånd och behöver hjälp med boende. Många stockholmare stöttar de nyanlända och nu finns ytterligare ett sätt. Vi öppnar möjligheten att hyra ut ett rum, en gäststuga eller en hel bostad till Stockholms stad som i sin tur hyr ut till nyanlända.

Läs mer

Nominera till Nelson Mandela-priset

Nelson Mandela-priset vill uppmärksamma det arbete som pågår för att skapa ett Stockholm för alla – oavsett vilken bakgrund man har. Fram till 31 mars kan du nominera någon som visat extra stort engagemang för utrikesföddas etablering i samhället.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet