Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2017-04-19

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 20 april klockan 18.00. Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema är ”Grönare Stockholm” - Stadsträdgårdsmästaren berättar om nya riktlinjer för planering, genomförande och förvaltning av stadens parker och naturområden.

Läs mer

Prova olika idrotter på Skarpnäck sportscamp

Den 26–29 juni anordnar vi Skarpnäck sportscamp – en händelse med fokus på glädje. Då kan du som är 8–13 år prova på olika idrotter. Du väljer en idrott av fem som din huvudidrott och du håller på med den varje dag! Utöver din valda huvudidrott får du också prova på andra sporter som finns med på programmet.

Läs mer

Möte i parkleken Skyfallet

Stadsdelsförvaltningen planerar för att rusta upp parkleken Skyfallet (Peters park). Inför det har vi anlitat en landskapsarkitekt för att ta fram ett förslag. Torsdag 27 april mellan klockan 16.00 och 18.00 finns vi på plats i parken. Välkommen hit för att få information om förslaget och tycka till.

Läs mer

Samråd om studentbostäder i Kärrtorp

Just nu pågår samråd om nya studentbostäder i Kärrtorp. Förslaget innebär cirka 450 nya studentbostäder i tre huskroppar vid Söderarmsvägen väster om Kärrtorp centrum. Välkommen med dina synpunkter senast 2 maj.

Läs mer

Ungas organisering i stadsdelen – antirasism, feminism och nya mötesplatser!

Stadsdelsförvaltningen arbetar för att stärka ungas organisering med fokus på mänskliga rättigheter, antirasism och feminism. I detta ingår bland annat att fortsätta utveckla ungdomsrådet och att skapa olika former av mötesplatser för unga. Här är några exempel.

Läs mer

Fika, prat, drama på temat ”Kvinnlig identitet - mammor och döttrar”

Är du tjej mellan 14 och 16 år? Och tycker om att uttrycka dig på olika sätt bland annat med drama, fotografering, ord och bild? Då är du välkommen på tjejgrupp med Teater Fama!

Läs mer

Arbeta i Skarpnäcks kommunala förskolor

Förskollärare! Vill du arbeta i Skarpnäcks kommunala förskolor? Kom till vår rekryteringslördag 22 april klockan 11.00. Du är varmt välkommen om du är förskollärare eller studerar till förskollärare.

Läs mer

Ät-så spelar vi!

Kom och spisa kostnadsfri musikunderhållning 20 april klockan 12.00. Sista spelningen denna termin. Ingen föranmälan. Frankie boy Nicke Wagemyr sjunger sina favoritlåtar ur Frank Sinatras enorma repertoar.

Läs mer

Viktigt om din färdtjänst i sommar

Färdtjänsthandläggningen i Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har sommarstängt vecka 29-32. Du som behöver ansöka om riksfärdtjänst för resor i juli och augusti måste lämna in din ansökan senast 26 juni.

Läs mer

Vårens aktiviteter i Nackareservatet i Nacka

Under våren kommer vi genomföra olika åtgärder för att bevara och utveckla naturvärden och friluftsliv i Nackareservatet i Nacka. Bland annat kommer vi plantera och så växter, inviga en groddamm och slå ängsmarker med häst.

Läs mer

Rösta fram Årets Stockholmsbyggnad 2017

Varje år färdigställs hundratals byggnader i vårt växande Stockholm. Flera av dem är värda att uppmärksammas för sin skönhet och sitt bidrag till stadens utveckling med nya mötesplatser, ny miljöteknik och nya funktioner.
Vilken av årets tio finalister tycker du ska bli Årets Stockholmsbyggnad 2017? Rösta på den byggnad som du tycker bäst om. En av byggnaderna ligger i vårt stadsdelsområde.

Läs mer

Krisstödscentrum

Med anledning av terrordådet i Stockholm den 7 april har staden öppnat ett krisstödscentrum. Dit kan du vända dig om du känner oro och vill ha någon att prata med efter det som hänt. Du kan besöka stadens krisstödscentrum utan att föranmäla dig.

Läs mer

Stockholm står starkt

Tack för alla insatser och all medmänsklighet.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet