Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2017-05-12

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde TISDAG 16 maj klockan 18.00 i Bagarmossen. Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Stockholm stads samordnare för romsk inkludering, Heidi Pikkarainen, berättar om sitt arbete utifrån ett historiskt perspektiv.

Läs mer

Nu anordnar vi en inspirationskväll för unga vuxna (18–29 år) i Bagarmossen

Välkommen till en kväll fylld med musik och inspiration! Jobbtorg Unga Globen och Skarpnäck stadsdelsförvaltning bjuder in till en inspirationskväll då gemenskap och egenmakt står i fokus.

Läs mer

Prova olika idrotter på Skarpnäck sportscamp

Den 26–29 juni anordnar vi Skarpnäck sportscamp – en händelse med fokus på glädje. Då kan du som är 8–13 år prova på olika idrotter. Du väljer en idrott av fem som din huvudidrott och du håller på med den varje dag! Utöver din valda huvudidrott får du också prova på andra sporter som finns med på programmet.

Läs mer

Bostäder vid Kärrtorps IP

Nära Kärrtorps IP planerar staden för cirka 600 nya lägenheter och en ny förskola. Det blir blandad bebyggelse med både hyresrätter och bostadsrätter. En del av hyresrätterna är tänkta att bli så kallade Stockholmshus, stadens satsning för att bygga bostäder snabbare och till lägre kostnader. Samråd om detaljplanen för området pågår 3 maj - 16 juni. 23 maj klockan 14.00–19.00 är du välkommen på öppet hus på Reflexen, Kärrtorpsplan.

Läs mer

Samråd om påbyggnad av bostäder ovanpå garage i Skarpnäck Gård

Förslaget innebär att tre parkeringshus inom fastigheterna Horisonten 3, Fallskärmen 2 samt Flygledaren 3 i Skarpnäcks gård byggs på med 255 smålägenheter i flerbostadshus. Samrådsmöte hålls 17 maj i Skarpnäcks kulturhus.

Läs mer

Samråd om datahall mellan Flatenvägen och Tyresövägen

Nu pågår samråd om planförslaget som möjliggör en datahall på den östra delen av fastigheten Solvärmen 1. Välkommen att titta på förslaget fram till den 13 juni. Samrådsmöte hålls den 16 maj.

Läs mer

Heldagsutflykt för pensionärer i sommar

Du som är pensionär, följ med på heldagsutflykt med buss i sommar. Resorna avgår från Mötesplats Hammarbyhöjden på Tidaholmsplan 18 och går till Sigtuna, Kolbäcks gästgiveri och Strömsholms slott samt Furusunds värdshus med allsångsguidning.

Läs mer

Midsommarfirande i Hammarbyhöjden för dig senior

Den 20 juni klockan 13.30 firar vi midsommar med musikunderhållning på restaurang Astrid och Svea, Tidaholmsplan 18. Drop-in för dig som vill fika. Midsommartallrik à 120 kr bokas hos restaurangen.

Läs mer

Sommarutflykt för dig som hjälper/vårdar din närstående

På Simpvik – Gålö kan du uppleva naturen i Skärgårdsmiljö. Åk själv eller tillsammans med din närstående. Buss avgår från Hammarbyhöjden 1 juni och 22 augusti.

Läs mer

Förskolans dag i Bagarmossen

Välkommen till en färgsprakande utställning torsdag 18 maj. De kommunala förskolorna i Bagarmossen skapar för en dag en textil installation på Lagaplan intill T-banan. I snart två år har förskolorna arbetet med projektet ”Barnens tankar syns i Bagarmossen”. Nu smyckas Lagaplan, som en gåva, med barnens textila arbeten. Vi finns på plats mellan 9:30 och 15:00.

Läs mer

Folkfest, afrikanska kulturdagar & gatukonst på Skarpnäcks kulturhus

13-14 maj är det afrikanska kulturdagar på Skarpnäcks kulturhus och i biblioteket. Jason Diakité (Timbuktu) kommer och pratar om sin bok "En droppe midnatt". Utställningen "En dunkel historia" visas båda dagarna. Det bjuds på dansshow, musik- och berättarföreställning, filmvisning, bokbord, mat och marknad och mycket mer.

Läs mer

Möt våra öppna verksamheter vid Bagisloppet

Stadsdelsförvaltningen kommer finnas på plats vid Bagisloppet 8 juni. Kom till vårt tält på skolgården så får du veta mer vad vi gör för barn och ungdomar i Bagarmossen. Vi syns!

Bli vän med vatten!

I sommar kan barn och vuxna öva vattenvana och få gratis simskola på Flatenbadet. Läs mer på stockholm.se/vattenvan

Läs mer

Ny medarbetare i skogen!

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har hyrt in en häst som ska arbeta i skogen i Flatens naturreservat. Hästen ska flytta fällda träd och lägga ut stockar i skogen som ska bli död ved till fromma för insekter och småkryp. Genom att använda en häst i stället för skogsmaskin undviker vi buller som kan störa vilda djur.

Läs mer

Viktigt om din färdtjänst i sommar

Färdtjänsthandläggningen i Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har sommarstängt vecka 29-32. Du som behöver ansöka om riksfärdtjänst för resor i juli och augusti måste lämna in din ansökan senast 26 juni.

Läs mer

Lunglav återfunnen i Stockholms stad

Den rödlistade arten lunglav har återfunnits i Stockholms stad, efter att ha trotts vara försvunnen från kommunen sedan 1970-talet. Lunglaven hittades i Flatens naturreservat.

Läs mer

Anhörigkvällar för dig som har en ung arbetslös vuxen i din närhet

Är du anhörig till en ung vuxen som varken arbetar eller studerar? Välkommen till en kostnadsfri informationskväll där du får höra vad Jobbtorg Unga Stockholm kan erbjuda för stöd för unga utan sysselsättning. Du träffar också andra anhöriga i samma situation.

Läs mer

Sökes: Volontärer som vill undersöka kemikalier i hemmet

Vill du få besök av Stockholms stads experter och få en genomgång av vilka kemikalier som finns i ditt hem? Vi söker nu fem volontärhushåll i Stockholm till hösten 2017.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet