Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2017-09-19

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 21 september klockan 18.00 i Skarpnäck. Mötet inleds med tema och en öppen frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Trygghet, skräp, ljus och estetik i stadsmiljön. Trafikkontoret informerar.

Läs mer

Stödgrupp för barn med separerade föräldrar

Skilda Världar är en stödgrupp för barn från 6 år med separerade föräldrar. Syftet med gruppen är att skapa en mötesplats för barnen där de får prata om hur det är att ha föräldrar som inte bor tillsammans.I höst startar en grupp för barn i åldern 8–12 år. 

Läs mer

Informationsmöte om äldreomsorgen

Du får tips och råd och du får veta mer om dina möjligheter och rättigheter. Till exempel om hur du kan förhindra fallolyckor, hur biståndshandläggning går till, om våra öppna mötesplatser, hur pensionärsrådet arbetar och om stadsdelsförvaltningens heminstruktör. Välkommen 5 oktober.

Läs mer

Förslag om modulbostäder i Pungpinan

Sedan 2016 har Stockholm ordnat genomgångsbostäder för över 4 000 nyanlända, som anvisats till Stockholm och inte kunnat ordna boende på egen hand. Men det behövs fler bostäder. Därför föreslås modulbostäder med 20–30 lägenheter vid Pungpinan, längs Gamla Tyresövägen. Läs mer om förslaget och hur processen med bygglovsansökan ser ut via länken nedan.

Läs mer

Välkommen till Fyrens öppna förskola

Öppna förskolan är en förberedande form av förskoleverksamhet som riktar sig till barnfamiljer som är hemma och föräldralediga. Här erbjuds ni en pedagogisk gruppverksamhet där bland annat sångstunden är ett uppskattat inslag. Vi finns på Kärrtorpsvägen 12.

Läs mer

Brotorps kulturmarker återskapas

Naturmarkerna kring Brotorp har under tidigare sekler skötts genom småskalig odling och bete. Detta har bidragit till ett variationsrikt kulturlandskap med inslag av grova vackra träd. Delar av markerna har sedan sakta växt igen. Stadsdelsförvaltningen har därför påbörjat ett arbete att åter öppna upp delar av det gamla kulturlandskapet genom röjning, friställning av grova träd och slåtter.

Läs mer

Matlagför män 65+

Vill du laga och äta mat tillsammans med oss? Vi träffas på onsdagar kl 10.30  med start den 27 september. Plats: Mötesplatsen i Skarpnäck, Fallvindsgatan 3, ingång på gården. Ewa Grzechnik leder matlaget. Ring för frågor/anmälan, telefon 08-508 155 40.

Läs mer

Nationella anhörigdagen 2017

Välkommen till en dag för dig som stödjer och hjälper någon i din omgivning. Lyssna på föreläsningar och få möjlighet att träffa anhörigkonsulenter och organisationer.

Läs mer

Är du anhörig till en ung vuxen som varken arbetar eller studerar?

Välkommen till en informationskväll där du får konkreta verktyg och stöd för att hjälpa dig själv och din närstående. Du får höra vad Jobbtorg Unga Stockholm kan erbjuda för stöd för unga utan sysselsättning. Du kan diskutera dina frågor och träffa andra anhöriga i samma situation.

Läs mer

Vill du bli vår vintercyklist?

Vill du cykla på vintern och förändra dina resvanor i en mer klimatsmart och hälsosam riktning? Nu ger vi dig chansen att upptäcka att det går bra att cykla i Stockholm även på vintern. Hösten 2017 genomför Stockholm stad utmaningen Sthlm Vintertramp för att du ska kunna göra en insats för både klimatet, hälsan och plånboken genom att ställa bilen och ta cykeln även på vintern.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet