Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2017-10-17

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 19 oktober klockan 18.30 i Skarpnäck. Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Det händer på Miljöverkstan vid Flaten - Stadsdelsförvaltningens första idéburna partnerskap..

Läs mer

Höstlov på parklekar, ungdomsgårdar och Skarpnäcks kulturhus!

Snart är höstlovet här och vi erbjuder alla ett fullmatat och spännande program i våra olika verksamheter. Det blir fullt med aktiviteter på våra tre parklekar och ungdomsgårdar under höstlovet: Träningsläger för tjejer, Halloweenfest, dagkollo, bak, lekar med mera.

Läs mer

Höstlovscamp - prova på olika idrotter

På höstlovet kan alla barn och ungdomar 8-15 år prova på olika idrotter i sporthallen på Skarpnäcks sportfält. Du kan testa handboll, gymnastik, fotboll, judo och brottning.

Läs mer

Markanvisning i Hammarbyskogen

Beslut om markanvisning i Hammarbyskogen, del av grönområdet norr om Hammarbyhöjden, togs i exploateringsnämnden den 12 oktober. Samtidigt togs inriktningsbeslut för projektet. Totalt planeras 400 bostäder, en skola, en förskola och en idrottsplats.

Läs mer

Förslaget om modulbostäder i Pungpinan

Sedan 2016 har Stockholm ordnat genomgångsbostäder för över 4 000 nyanlända, det vill säga personer som fått uppehållstillstånd och blivit anvisade bostad i Stockholm. Det behövs fler bostäder för att kunna ta emot nyanlända nu och framöver. Staden har därför föreslagit modulbostäder med 20–30 lägenheter vid Pungpinan, längs Gamla Tyresövägen.
Läs mer om förslaget och hur processen med bygglovsansökan ser ut via länken nedan.

Läs mer

Fotboll och lek för flickor 5-10 år

I Skarpnäckskyrkan på lördagar klockan 14-15 startar Skarpnäcks FF fotboll och lek för flickor i åldern cirka 5-10 år. Ingen anmälan, bara att komma. Varmt välkomna! Kontakta leif.bergstrom@stockholm.se för mer information.

Drömt om att spela handboll?

Stadsdelsförvaltningen har inlett ett samarbete med Årsta AIK handboll och erbjuder nu alla som går i årskurs 1-8 att prova på att spela handboll. Plats: Skarpnäckskyrkan, Skarpnäcks Allé 31. Tid: Onsdagar klockan 17-18 pojkar årskurs 1-3. Torsdagar klockan 16-17 flickor årskurs 1-3, klockan 17-18 alla årskurs 4-8. Kostnadsfritt. Vill du veta mer? Mejla leif.bergstrom @stockholm.se eller ring Lars Jonsson, Årsta AIK på 070-999 84 60.

Det händer på Skarpnäcks kulturhus

Just nu pågår utställningen Lera & Keramik av lokalbon Susanne Karlsson i vår konstfoajé, hennes vackra byster är inspirerade av flyktingvågen och på temat fred. Den 15 oktober kan du delta i keramikworkshop med Susanne, föranmälan krävs. Den 22 oktober har vi Afrikansk filmdag i samarbete med Afrikultur där det visas en massa nya spännande filmer från Afrika och pyssel för barnen. Den 29 oktober är det återigen dags för vår traditionella söndagsloppis, sälj, fynda och fika.

Läs mer

Kretsteatern på Skarpnäcks kulturhus

Skarpnäcks kulturhus presenterar "Min mammas dotter" en humoristisk föreställning om att tillhöra två olika kulturer, "Pamina" - en skilsmässomusikal och "Da-da-da" - en konstfull teaterföreställning som vänder sig till bebisar i åldern 6-12 månader. Köp din biljett nu!

Läs mer

Få hjälp med din mobiltelefon eller surfplatta

Låt en IT-värd hjälpa dig! IT-värdar är unga nyanlända i Sverige, som kan stödja dig genom att svara på frågor och till exempel hjälpa till att lägga in kontakter och skapa ett mejlkonto. Tjänsten vänder sig till seniorer och är kostnadsfri.

Läs mer

Känner du någon som är 20–29 år och varken arbetar eller studerar?

Jobbtorg Unga Stockholm erbjuder stöd för unga vuxna utan sysselsättning – helt kostnadsfritt. De som bor i Skarpnäcks stadsdelsområde kan vända sig till Jobbtorg Unga Globen. Vi har drop-in på onsdagar klockan 15–19 och då hjälper vi besökare att skriva CV och söka jobb eller studier. Det finns även mycket annat vi kan göra för att stödja unga vuxna att komma närmare arbetsmarknaden.

Läs mer

Välkommen till årets VUX-mässa!

Välkommen till vuxenutbildningsmässan den 19 och 20 oktober. Mässan har öppet klockan 10.00-18.00 båda dagarna och vi finns på Kulturhuset Stadsteatern, plan 3. På mässan hittar du alla olika typer av vuxenutbildningar. Oavsett om du vill läsa upp dina gymnasiebetyg, plugga SFI, gå en yrkesutbildning eller förbereda dig för vidarestudier finns det något för dig här på mässan.

Läs mer

Finansborgarrådets förslag till budget för 2018

Den 11 oktober 2017 presenterade Stockholms stads finansborgarråd majoritetens budgetförslag för 2018. Budgeten är stadens viktigaste dokument som bestämmer hur dina skattepengar ska användas och vad stadens förvaltningar och bolag ska arbeta med.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Victoria Callenmark, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet