Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2017-11-21

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 23 november klockan 18.30 i Hammarbyhöjden. Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker.Tema: Grundskolorna i stadsdelsområdet – resultat, utmaningar, prioriteringar och det viktiga samarbetet med stadsdelsförvaltningen.

Läs mer

Vad är föräldraprogram?

Har du frågor eller funderingar kring föräldrarollen och vill lära dig mer om hur du minskar konflikter och stärker relationen i din familj? Då föreslår vi att du kommer till våra öppna presentationer 29 november och 7 december. Där presenterar stadsdelsförvaltningen de program och kurser som vi erbjuder.

Läs mer

Ny fixare och vaktmästarservice

Du som har fyllt 75 år kan få hjälp med enklare vardagssysslor av vår fixare via vaktmästarservice. Syftet är att förebygga fallolyckor och annat som kan vara riskfyllt för äldre personer. Du kan exempelvis få hjälp att bära upp och ner saker från vind eller källare, att fästa sladdar och byta glödlampor, säkringar eller gardiner. Tjänsten är avgiftsfri.

Läs mer

Hjälp för dig som ser eller hör dåligt

Du som har syn- eller hörselnedsättning kan få kostnadsfri hjälp och träning för att klara vardagen. Du kan bland annat få hjälp med stöd till ett mer aktivt liv hemma, kontakter med hörselklinik, syncentral, ögon/öronläkare och stöd vid fel på hörapparat och andra hjälpmedel.

Läs mer

Ny naturstig och rastplats vid Orhem

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning har påbörjat ett arbete med att göra en gångstig vid Orhem mer tillgänglig. Stigen kan även fungera som en introduktionsslinga till Flatens naturreservat.

Läs mer

Naturvård och utveckling av Viloparken

För att Viloparken i Kärrtorp ska kunna fortsätta vara en rofylld och vacker plats under en lång tid framöver fortsätter vi nu arbetet med att utveckla parkens rekreationsvärden. Bland annat planterar vi nya rododendronbuskar, och anlägger nya sittplatser. Vi kommer också fortsätta insatserna för att det ska kännas tryggt att gå igenom och vistas i parken.

Kretsteatern på Skarpnäcks kulturhus

Skarpnäcks kulturhus presenterar "Min mammas dotter" en humoristisk föreställning om att tillhöra två olika kulturer, "Pamina" - en skilsmässomusikal och "Da-da-da" - en konstfull teaterföreställning som vänder sig till bebisar i åldern 6-12 månader. Köp din biljett nu! Ange kod Skarpn så får du biljetterna för halva priset.

Läs mer

Få hjälp med din mobiltelefon eller surfplatta

Låt en IT-värd hjälpa dig! IT-värdar är unga nyanlända i Sverige, som kan stödja dig genom att svara på frågor och till exempel hjälpa till att lägga in kontakter och skapa ett mejlkonto. Tjänsten vänder sig till seniorer och är kostnadsfri.

Läs mer

Stadens budget för 2018 beslutad

Den budget som den politiska majoriteten i Stockholms stad; Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ, lagt fram har beslutats av kommunfullmäktige. Stadsdelsnämnden beslutar om sin budget och verksamhetsplan på sammanträdet den 14 december.

Läs mer

Snöröjning och bekämpning av halka i Stockholm

Ishalka och mer snö förväntas under onsdagen. Snöröjning efter tisdagens snöfall pågår fortfarande för fullt. Även sandning och saltning pågår och kommer att fortsätta under natten och morgondagen.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Victoria Callenmark, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet