Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2017-12-13

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 14 december klockan 18.30 i Skarpnäcks kulturhus. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. På mötet ska bland annat verksamhetsplan och budget för 2018 behandlas.

Läs mer

Sök föreningsbidrag i Skarpnäck för 2018

Nu är det dags att söka föreningsbidrag för 2018. Skarpnäcks stadsdelsnämnds stöd till ideella föreningar syftar till att stärka den ideella sektorns förutsättningar att erbjuda aktiviteter och verksamheter av god kvalitet. Verksamhetens innehåll ska innebära en förstärkning av nämndens verksamhet och ha ett förebyggande och/eller individstödjande socialt arbete.

Läs mer

Hovet och regeringen tog del av Skarpnäcksmodellen

Prins Daniel och barnminister Åsa Regnér besökte Skarpnäcks stadsdelsförvaltning 6 december. Förvaltningen berättade om sitt arbete med tidiga insatser för barn, unga och deras familjer som sker i samverkan mellan förskola, skola och socialtjänst. På förskolan Långe Erik presenterades projektet Skarpnäcksmodellen som ska stärka och utveckla detta arbete.

Läs mer

Vad drömmer Linje 17-gäris om?

Nätverket Linje 17-gäris bjuder in alla unga till drömfest och inspirationskväll på Skarpnäcks kulturhus 15 december. Unga tjejer och icke-binära tar plats på scenen för att berätta vad de drömmer om. Kvällen är precis det de själva önskar: ett tryggt rum fullt av syskonskap, musik, häng och en grym spelning av Stockholms tyngsta rap-artist Rosh och musik med DJ Ibbi!

Läs mer

Vi återvinner din julgran

Under perioden 7– 31 januari kan du lämna din julgran på grusplanen vid Ystadsvägen 126 i Björkhagen eller på grusplanen bakom T-baneuppgången i Bagarmossen. Granarna kommer flisas och återvinnas. Insamlingen är ett samarbete med Stockholm vatten och Avfall.

Öppet under mellandagarna för dig senior

Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18 har öppet under alla vardagar under helgerna 21 december–12 januari. Vi har träningspass klockan 11.00 och öppet kafé klockan 13.00. För frågor ring 08-508 15 541. Välkommen!

Läs mer

Det händer på Skarpnäcks Kulturhus i december

Kalenderluckor i advent: Varje söndag i advent klockan 15.00 öppnar vi våra scendörrar utåt som en stor kalenderlucka och ger er ett spännande kulturframträdande för stora som små. Vi bjuder på glögg och pepparkakor – ta på er varma kläder!

Skarpnäcks sociala center fortsätter arrangera folkkök på fredagar klockan 18.00– 20.00. På julafton firar vi gemensam jul med mat och uppträdande klockan 12.00– 15.00.

Under jullovet 26–30 december bjuder vi som vanligt på jullovsaktiviteter såsom jullovsbio och experimentverkstäder.
Alla aktiviteter har fri entré. Välkomna till en jul på Skarpnäcks kulturhus!

Läs mer

Nya parkeringsregler i Bagarmossen

I mitten på januari 2018 börjar omskyltningen i Bagarmossen. De nya reglerna för gatuparkering gäller när de nya skyltarna är på plats. De nya digitala parkeringsautomaterna är biljettlösa och drivs av solceller. Parkeringsavgiften kan även betalas med stadens betaltjänst Betala P.

Läs mer

Tack för att du hjälper till!

När det snöat ska över 3 900 gator i Stockholm snöröjas och sandas. Du kan hjälpa till, bland annat genom att följa parkeringsreglerna och genom att ta bort föremål som är i vägen på trottoaren. Då kan vi ploga på ett bra sätt.

Läs mer

Tyck till med mobilen

Ladda ner appen Tyck till och lämna dina synpunkter på trafik- och utemiljön i Stockholm. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en renare, snyggare och tryggare stad.

Läs mer

Årets nyårsfirande i city

Nyårsfirandet i city 2017-2018, arrangerat av Stockholms stad, kommer precis som förra året att bestå av ett stort fyrverkeri från vattnet nedanför Slottsbacken. Området runtomkring kommer att vara en fyrverkerifri zon.

Läs mer

 

Stadsdelsförvaltningen önskar alla läsare av nyhetsbrevet en God Jul och ett Gott Nytt År!


 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Victoria Callenmark, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet