Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2018-01-30

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 1 februari klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus. Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Verksamhetsberättelsen 2017 – vad gjorde vi för Stockholmarna förra året?

Läs mer

Det ska vi arbeta med i år - Skarpnäcks verksamhetsplan

Stockholms stad och Skarpnäcks stadsdelsförvaltning finns till för stockholmarna. I budgeten och verksamhetsplanen bestäms hur dina skattepengar ska användas och vad vi ska arbeta med. Här kan du läsa en sammanfattning av vad vi ska göra under 2018.

Läs mer

Ansök om bidrag för kvinnors organisering 2018

Nu kan ideella föreningar i stadsdelsområdet som har aktiviteter som syftar till att stärka kvinnors ställning i samhället söka bidrag. Ansökan ska vara Skarpnäcks stadsdelsnämnd tillhanda senast 28 februari.

Läs mer

Det händer på Skarpnäcks kulturhus

Våra kurser för terminen drar nu igång. Varför inte ta med dig barnen på familjeyoga, eller prova danskurser? För barn finns det både hjärngympa och fysik, schackkurs, experimentverkstäder, pyssel och dans! Se hela vårt kursutbud på Facebook och på skarpnackskulturhus.se.

Läs mer

Informationsträff för dig som är 65+

På träffen får du veta mer om våra öppna träffpunkter, pensionärsrådets arbete, anhörigstöd, fixartjänsten och biståndshandläggarnas arbete. Relationsvåldsteamet berättar om våld i nära relation och vilket stöd de kan ge. Välkommen 21 februari klockan 13–15 på Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18.

Läs mer

Matlag för herrar

Vill du laga mat och avnjuta lunchen tillsammans med andra män? Vi träffas på Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18, på onsdagar klockan 10.30. Start 7 februari. Självkostnadspris för ingredienser.

Läs mer

Öppet hus på Skarpnäcksfältets kommunala förskolor

Letar du förskola till ditt barn? Välkommen till öppet hus på Skarpnäcksfältets kommunala förskolor. Tisdag 20 februari och onsdag 21 februari kan du besöka Ballongen, Segelflygaren, Vinden, Skogsgläntan och Molntappen klockan 9.30–10.30.

Välkommen till Fyrens öppna förskola

Öppna förskolan är en förberedande form av förskoleverksamhet som riktar sig till barnfamiljer som är hemma och föräldralediga. Här erbjuds ni en pedagogisk gruppverksamhet där bland annat sångstunden är ett uppskattat inslag. Vi finns på Kärrtorpsvägen 12.

Läs mer

Anhörigkväll för dig som har en ung arbetslös vuxen i din närhet

Är du anhörig till en ung vuxen som varken arbetar eller studerar? Jobbtorg Unga välkomnar dig till en informationskväll där du får höra vad vi kan erbjuda för unga utan sysselsättning. Du får även träffa andra i samma situation.

Läs mer

Nya parkeringsregler i Bagarmossen

De nya reglerna för gatuparkering gäller när de nya skyltarna är på plats. De nya digitala parkeringsautomaterna är biljettlösa och drivs av solceller. Parkeringsavgiften kan även betalas med stadens betaltjänst Betala P.

Läs mer

Volontärledda samtal hjälper nyanlända att stärka sina språkkunskaper

Att lära sig svenska är inte så lätt om man inte kommer i kontakt med språket i sin vardag. Med hjälp av verksamheten Medprat kan de som vill lära sig svenska få möjlighet att prata med volontärer som kan språket flytande.

Läs mer

Så används dina skattepengar

Med Skattekollen kan du enkelt se hur just dina skattepengar fördelas över Stockholms stads verksamheter. Stockholms stads verksamhet finansieras till stor del av den kommunalskatt som alla stockholmare betalar.

Läs mer

Tyck till med mobilen

Ladda ner appen Tyck till och lämna dina synpunkter på trafik- och utemiljön i Stockholm. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en renare, snyggare och tryggare stad.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Victoria Callenmark, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet