Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2018-03-15

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Välj att bli kontaktfamilj!

Det är både roligt och angeläget att vara kontaktfamilj till någon annans barn! Som kontaktfamilj tar du emot ett barn eller syskonpar cirka en helg per månad under en viss tid. Det är barn som behöver ett utvidgat socialt nätverk och vars föräldrar behöver avlastning.

Läs mer

Nu har vi uppsökande fritidsledare

Stadsdelsförvaltningen satsar på uppsökande arbete för att möta ungdomar där de är. Därför har vi nu två uppsökande fritidsledare, Alessio och Frida, som rör sig i stadsdelsområdet på eftermiddagar, kvällar och varannan helg. Dom ska lotsa ungdomar till fritidsgårdar, föreningar, kulturaktiviteter och annat som lockar unga till ett aktivt liv.

Läs mer

Odla tillsammans med dina grannar

Vi söker fler odlingsintresserade till våra elva pallkrageodlingar runt om i stadsdelsområdet.

Läs mer

Mötesplats Hammarbyhöjden utvecklas

Mötesplats Hammarbyhöjden blir ett aktivitetscenter. När vi tidigare frågat de äldre vad man vill göra har många svarat att träna på gym och ägna sig åt kultur. Istället för att konsumera kultur vill man vara mer aktiv. Tillsammans med Kompetenscentrum för kultur och hälsa på landstinget bestämde vi oss för att utveckla verksamheten.

Läs mer

Skrivarglädje – kurs för pensionärer

Alla har något att berätta! Vill du skriva för din egen skull eller för att dela med andra? Fokus ligger på glädje och en trygg gruppgemenskap där vi utgår från det självbiografiska skrivandet. Vi kommer att arbeta med lättsamma skrivövningar och att lyssna och ta del av varandras alster.

Läs mer

Ät-så spelar vi!

Torsdag 23 mars klockan 12.00 spelar TAO på Hometown Café i Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks Allé 25. Lunchservering finns. Ingen föranmälan.. TAO är en trio som bjuder på instrumental musik, från jazz till rock på gitarr, bas och slagverk. Arr. Mötesplatsen i Skarpnäck.

Läs mer

Fredagsmys med Ordsvenskaord

Den 23 mars klockan 13.30 framförs ett HasseåTage-program på Restaurang Ekota på Tidaholmsplan 18. Sångnummer blandas med anekdoter om Hasse och Tage, vissa är självupplevda. Mats Hedén underhåller på piano, gitarr och med sång. Arr. Mötesplats Hammarbyhöjden. För bordsbokning ring direkt till restaurangen på tel. 08-649 99 00.

Läs mer

Välkommen till TjejÖppet på Jobbtorg Unga Globen

Jobbtorg Unga Globen startar ett separatistiskt forum för alla 20–29-åriga stockholmare som identifierar sig som kvinna eller icke-binär och saknar arbete och studier. Kvällarna kommer att ha inslag av olika teman. Välkommen till oss om du vill ha stöd i att hitta hållbara framtidslösningar.

Läs mer

Stöttar du en arbetslös ung vuxen? Kom till anhörigkväll

Jobbtorg Unga Globen bjuder in till en kostnadsfri informationskväll för anhöriga till unga vuxna (20–29 år). Få verktyg och stöd för att hjälpa både dig och den du stöttar. 20 mars klockan 17.30–19.00.

Läs mer

Föreläsning om självskadebeteende, ätstörningar och hopp

Föreläsningen handlar om självskadebeteende, och samsjukligheten mellan ätstörningar och självskadebeteende. Både ur ett personligt perspektiv med bitar ur egen erfarenhet, men också med faktadelar framtagna tillsammans med psykologiska institutionen vid Lunds universitet. Föreläsningen behandlar även vanliga myter och missförstånd.

Läs mer

Har du en närstående med tvångssyndrom?

Vill du veta mer om hur det kan vara att leva med tvångssyndrom? Hör Joakim och Johanna, två unga vuxna som pratar om sina olika erfarenheter av OCD/ tvångssyndrom.

Läs mer

Tipsa om en verksamhet som du tycker ska få S:t Julianpriset!

Tipsa om en verksamhet som du tycker ska få S:t Julianpriset – Stockholms stads pris för att belöna arbete som görs för att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället.

Läs mer

Stockholm växer. För dig

Stockholm växer mer än någonsin. Inom ett par år är vi en miljon invånare. Den snabba utvecklingen kräver en långsiktig plan och det har Stockholm. Vi expanderar, renoverar och bygger ihop så att du och alla andra får förutsättningar att jobba, leva och åka dit ni ska. Och på ett sätt som är hållbart för både människa och miljö, just nu och många generationer framöver. På webbplatsen Stockholm växer kan du få veta mer om hur Stockholm växer och hur det påverkar de platser du bor och rör dig på.

Läs mer

Testa och tyck till om nya stockholm.se

Den första testversionen av Stockholms stads nya webbplats har publicerats. Just nu provar vi ämnet förskola. Kolla gärna runt och låt oss veta vad du tycker!

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Victoria Callenmark, tf stadsdelsdirektör

Följ oss på:
www.twitter.com/skarpnack

www.facebook.com/skarpnack

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet