Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2018-04-09

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

En kedja av förebyggande arbete

Vi är många som möter barn, ungdomar och föräldrar i vårt arbete. När vi arbetar tillsammans kan vi motverka social utsatthet och främja inkludering. Här kan du läsa några exempel på hur vi jobbar med detta.

Läs mer

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 12 april klockan 18.00 i Skarpnäcks kulturhus. Mötet inleds med tema och en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Odla lokalt!

Läs mer

Jämställdhetsarbete i kommunala förskolor fick internationell uppmärksamhet

Tidningen New York Times publicerade 24 mars på sin förstasida en längre artikel om genusarbete i svenska förskolor, både historiskt och hur det ser ut idag. Vi är stolta över att kommunala förskolan Sjöfararen i Hammarbyhöjden har använts som exempel för att beskriva hur genusarbete organiseras och vilka tankar som väcks hos barn, personal och vårdnadshavare.

Läs mer

Prova olika idrotter på Skarpnäck sportscamp

Den 25–28 juni anordnar vi Skarpnäck sportscamp – en händelse med fokus på glädje. Då kan du som är 8–13 år prova på olika idrotter. Du väljer en idrott av fem som din huvudidrott och du håller på med den varje dag under förmiddagarna! Utöver din valda huvudidrott får du också prova på andra sporter som finns med på programmet. I år kan du prova på dans, brottning och gymnastik, fotboll, baseboll och handboll. Anmäl dig idag!

Läs mer

Utvecklingen av Nytorps gärde har påbörjats

Den 22 mars beslutade stadsbyggnadsnämnden att godkänna Start-PM för Nytorps gärde i Björkhagen. Gärdet föreslås utvecklas som mötesplats med fler aktiviteter, bostäder, förskolor, idrottshall, verksamheter och handel.

Läs mer

Sommarutflykt till Nåttarö för dig som hjälper en närstående

Du är välkommen att åka själv eller tillsammans med din närstående till Nåttarö 29 maj. Vi åker buss från Hammarbyhöjden och sedan båt från Nynäshamn. Väl framme promenerar vi till Krogen där vi får lunch och fika.

Läs mer

Viktig information om färdtjänst i sommaren

Färdtjänsthandläggningen i Skarpnäcks stadsdelsförvaltningen har sommarstängt vecka 30-33. Du som behöver ansöka om riksfärdtjänst för resor i juli och augusti måste lämna in din ansökan senast 26 juni.

Läs mer

Eldning av trädgårdsavfall

Eldningsförbud gäller normalt i hela kommunen utom under vecka 18, Valborgsmässoafton och vecka 40, då eldning av trädgårdsavfall är tillåten. Du måste dock se till så att dina grannar inte störs och att det inte uppstår brandrisk.

Läs mer

Vi tar bort sanden från gatorna

Sakta släpper vintern sitt grepp om Stockholm och vi har nu börjat sopa bort sanden från gatorna. När vi sopar bort sand och grus måste vi samtidigt spola vatten så att det inte dammar. Det är inte möjligt så länge vi har minusgrader nattetid, men så snart vädret tillåter sopar vi med full kapacitet. I innerstaden är det generella målet att sandsopningen ska vara klar den 1 maj och i ytterstaden den 15 maj.

Läs mer

Jobbtorg Unga kommer till dig! Olika datum för olika delar av Stockholm

Känner du någon som är mellan 20 och 29 år som varken arbetar eller studerar? Vi på Jobbtorg Unga, inom Stockholms stad, har många alternativ för dem som behöver stöd i att komma närmare arbetsmarknaden. Under våren 2018 flyttar vi ut till olika mötesplatser. Kom och träffa oss för att prata om jobb och studier!

Läs mer

Bli en vardagshjälte!

Har du kunskaper i ekonomi och juridik och är kunnig i hur det svenska samhället fungerar? Är du ordningsam och vill hjälpa en medmänniska? Då borde du bli god man!

Läs mer

Kulturnatt Stockholm 21 april

Kulturnatt Stockholm är kvällen du upptäcker det du inte visste fanns eller det du alltid drömt om att prova och Stockholms kulturliv är redo för att möta dig med det bästa av allt som finns året runt och specialskräddade program bara för denna natt. Kulturinstitutioner, gallerier, teatrar, museer, studios, spelhallar, bibliotek och mycket mer håller öppet med mellan klockan 18.00–24.00. Allt med fri entré.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Victoria Callenmark, tf stadsdelsdirektör

Följ oss på:
www.twitter.com/skarpnack

www.facebook.com/skarpnack

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet