Nyhetsbrev Norra Djurgårdsstaden 2010:4

Exploateringskontoret

 
 


Årets sista nyhetsbrev

inleds med nyheten att Miljööverdomstolen idag har godkänt Stockholms Hamns ansökan om hamnverksamhet på Norvikudden i Nynäshamn. Att flytta containerverksamheten från Frihamnen är en viktig förutsättning för att fortsätta utvecklingen av hamnområdet med bostäder, arbetsplatser, service och infrastruktur. Läs mer om domen.

2010 har varit ett händelserikt år

Detaljplanerna för bostäder Norra 1 och Västra i Hjorthagen har vunnit laga kraft, liksom detaljplanen för Värtapiren. Ombyggnationerna vid Gasverksvägen/Fiskartorpsvägen har avslutats och under hösten har entreprenader för byggvägar, ledningar och påldäck påbörjats för Norra 1.

Oscar Properties/Herzog & de Meurons höga hus som kommer att ersätta gasklocka 4 har varit på samråd, Spårväg Citys första del har invigts och nu planeras för sträckningen till Ropsten.

Arbetet med Norra Länken vid Värtahamnen har fortskridit, kommunfullmäktige har godkänt miljöprogrammet, Norra Djurgårdsstaden Innovation har invigts i närvaro av H.K.H. Kronprinsessan Victoria och idag, på en av årets sista arbetsdagar, tar alltså Miljööverdomstolens ja oss ytterligare närmare målet om en stadsdel i världsklass.

 

Avslutningsvis vill vi som arbetar i projektet Norra Djurgårdsstaden önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 

 

Besöksadress

Fleminggatan 4
Box 8189
104 20 Stockholm

Telefon

08-508 264 11

E-postadress

Webbplats

~/link/825d231f2d9d48b382b92a762b8ae140.​aspx

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet