Nyhetsbrev Norra Djurgårdsstaden 2012:5

Exploateringskontoret

 
 

2012 har varit ett händelserikt år i Norra Djurgårdsstaden. Inte minst har de första nya boende välkomnats till sina lägenheter längs Husarviken i Hjorthagen. Inflyttningen fortsätter i början av januari och då öppnas också en tillfällig lekplats för barnen i väntan på att områdets permanenta lekplats blir klar.

Etableringen för ombyggnaden av Värtahamnen har börjat och de första byggbodarna är på plats. Under hösten startade också produktionen av 140 studentbostäder i etapp Västra, nya Hjorthagens idrottsplats invigdes, exploateringsnämnden anvisade mark för 560 bostäder i etapp Brofästet, ett bygglogistikcenter började byggas i Ropsten och vi arrangerade två Öppet hus i Gasverket tillsammans med byggherrarna som totalt lockade över 5 000 besökare.

Vi ser fram emot ett lika innehållsrikt 2013, med bland annat byggstart för nya Värtapiren, fortsatt arbete med innehåll i Gasverket, färdigställande av gång- och cykelvägen mellan tunnelbanan och Gasverket i Hjorthagen där beläggningen blir i form av ett konstverk. Förslaget till detaljplan för de båda plåtgasklockorna i Hjorthagen ställs ut under våren. Då går också detaljplanen för kv. Antwerpen i Södra Värtahamnen, där SEB planerar nya kontor, ut på samråd.

Alla vi som arbetar med utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden vill önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

 

Besöksadress

Fleminggatan 4
Box 8189
104 20 Stockholm

Telefon

08-508 264 11

E-postadress

Webbplats

~/link/4c98d5c878a04958ae76e22303bcde4a.​aspx

 
 

Första spadtag för studentbostäder

I november tog Svenska Bostäder det första spadtaget för 140 studentbostäder i Norra Djurgårdsstaden. Bostäderna byggs i etapp Västra som totalt kommer att innehålla 1 200 nya bostäder. Studentbostäderna byggs i storleken 1-3 rum och kök och planeras vara klara under 2014.

Läs mer om etappen

Byggstart för Värtahamnen i vår

Den 19 december kom beskedet att Strabag har återkallat sitt överklagande och kammarrätten avskriver upphandlingsmålet om vilket företag som ska få bygga den nya piren i Värtahamnen. Stockholms Hamnar skriver därmed kontrakt med entreprenören Per Aarsleff A/S och räknar med byggstart i vår.

Läs mer på Stockholms Hamnars hemsida

 
 

Pågående samråd

Samråd om förslag till detaljplan Ängsbotten pågår till den 10 januari. Planförslaget visas i Fyrkanten i Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 under husets ordinarie öppettider. Förslaget visas även på Hjorthagens bibliotek, Artemisgatan 30A, de tider då lokalen har öppet, samt på Bygg- och plantjänsten

Läs mer om innehållet i etappen

Första bilpoolen på plats

I Norra Djurgårdsstaden första etapp, Norra 1, finns två bilpoolsföretag - Bilpoolen.nu och Sunfleet. Bilpoolsbilarna står vid kvarteret Garphyttan och flyttas sedan till Högviltsgatan.

Bilpool i Norra Djurgårdsstaden

 
 

Norra Djurgårdsstaden Innovation

I Innovations nyhetsbrev kan du bland annat läsa om projektet Aktiva huset och kompetensprogrammet för ökad dialog och framgång. I en intervju berättar exploateringskontorets genomförandechef Fredrik Bergman om hur ett bygglogistikcenter bidrar till ett miljöeffektivt byggande. Börja prenumerera

Läs det senaste nyhetsbrevet

Följ Norra Djurgårdsstaden på Facebook

facebook.com/norradjurgardsstaden

På Flickr har vi samlat både arkitektbilder och foton

flickr.com/norradjurgardsstaden

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet