Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2012-02-24

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

Innehåll:

 • Stadsdelsnämnden sammanträder
 • Beslut i stadsdelsnämnden
 • Sportlov i Skarpnäck
 • Vad tycker du om Skarpnäcksparken?
 • Ny förskola växer fram i Kärrtorp
 • Följ oss på Twitter
 • Tervetuloa!
 • Inbjudan till anhörigcirkel
 • Vi söker förskollärare
 • Öppna hus i förskolan
 • Tyck till om ditt barns förskola
 • Mötesplatser för seniorer
 • På väg mot världsklass 
 • Nominera till Nelson Mandelapriset
 • Så anmäler fel och klotter i stadsmiljön

 

Stadsdelsnämnden sammanträder

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde den 15 mars. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Föredragningslista och ärenden finns på Insyn och på förvaltningskontoret, Björkhagsplan 6.

Läs mer 

Beslut i stadsdelsnämnden

På stadsdelsnämndens sammanträde den 9 februari godkände nämnden verksamhetsberättelsen för 2011. Nämnden fastställde också årets kvalitetsgarantier. I garantierna ska brukarna få klara besked om vad de kan förvänta sig av service och omsorg och hur verksamheterna erbjuder rättelse om de inte lever upp till sina åtaganden. Stadsdelsnämnden gav också förvaltningen i uppdrag att beställa en ny förskola på Kärrtorpsvägen 70.

Läs mer

Sportlov i Skarpnäck

Kom och måla, gör kollage, pins och tröjtryck. Prova på screentryck. Lyssna på levande musik. Var med på dagkollo. Det finns mycket att välja på under sportlovet.

Läs mer

Följ oss på Twitter

Nu kan du följa nyheter från Skarpnäcks stadsdelsförvaltning på twitter.com/skarpnack

Läs mer

Vad tycker du om Skarpnäcksparken?

Ett programförslag inför en upprustning av Skarpnäcksparken ska tas fram. Vi vill inför detta arbete veta vad du som använder parken tycker. Målsättningen är att skapa en attraktiv mötesplats för alla Skarpnäcksbor där särskild vikt ska läggas vid flickors/unga tjejers önskemål.

Läs mer

Ny förskola växer fram i Kärrtorp

Välkommen till förskolan Långe Erik som öppnar augusti 2012 med sex grupper och en uteverksamhet. Förskolan ligger granne med Kärrtorps IP. På vår webb kan du följa bygget av förskolan.

Läs mer

Tervetuloa!

Välkommen till mötesplatsen för dig som är finskspråkig senior och bor i stadsdelsområdena Enskede Årsta Vantör, Farsta och Skarpnäck. Tisdag 28 februari kl 13–15 på Aktivitetshuset Tuben, Munkforsplan 45, Farsta centrum. Programmet bjuder bland annat på öppet café, Kalevala-tema samt frågor och svar om hälsa. Ta gärna med dig en vän!

Läs mer

Inbjudan till anhörigcirkel

Hjälper, stödjer eller vårdar du någon som är långvarigt sjuk, äldre eller som har en funktionsnedsättning? Den 6 mars kl 17.30 startar vi en anhörigcirkel för dig. Cirkeln ska ge dig möjlighet att dela erfarenheter med andra i liknande situation och du ska få kunskap som kan underlätta för dig. Har du frågor eller vill anmäla dig? Kontakta anhörigkonsulent Christina Koistinen, telefon 508 15 024, e-post christina.koistinen@stockholm.se.

 

Vi söker förskollärare

Är du intresserad ? Kom gärna på vårt rekryteringsmöte så berättar vi mer. Vi kan erbjuda ett sammanhang där utvecklingsarbete pågår som en del av den vardagliga praktiken. Intern fortbildning sker med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du som är förskollärare eller studerar till förskollärare är välkommen. Lördag den 10 mars klockan 11.00 – 12.30 på Emelie Högqvistväg 14 i Kärrtorp, T-bana Kärrtorp. Kontakta monica.ulvede@stockholm.se för mer information.

 

Öppna hus i förskolan

De kommunala förskolorna i Bagarmossen välkomnar dig till öppet hus den 5-15 mars. I Kärrtorp är du välkommen att besöka de kommunala förskolorna den 6-15 mars. Du får information om vår verksamhet, har möjlighet att ställa frågor och gå runt på förskolorna.

Läs mer

Tyck till om ditt barns förskola

Dags att svara på förskoleenkäten. Vad du som förälder tycker är viktigt för att varje förskola ska kunna utveckla kvalitén i sin verksamhet. Enkäten finns översatt till femton olika språk.

Läs mer

Mötesplatser för seniorer

Nu har vårens program kommit för Mötesplats Hammarbyhöjden och mötesplatsen i Skarpnäck. Du kan välja mellan Ät-så spelar vi, Harmonigympa, Kulturgrupp, lära dig Internet med mera.

Läs mer

På väg mot världsklass

Skarpnäcks stadsdelsnämnd har beslutat om verksamhetsplan för 2012 och verksamhetsberättelse för 2011. På vår webbplats kan du läsa mer om vad stadsdelsnämnden i år prioriterar på vägen mot ett Stockholm i världsklass och hur nämnden uppfyllde målen förra året.

Läs mer

Nominera till Nelson Mandelapriset

Nelson Mandela-priset belönar insatser i arbetet för ökad integration i Stockholm. Du kan nominera en enskild person, en arbetsgrupp, en institution, ett projekt eller någon annan verksamhet som gjort särskilt bra insatser för ökad integration i staden.

Läs mer

Så anmäler du  fel och klotter i stadsmiljön

Vi har alla ett ansvar för att Skarpnäck och Stockholm är rent, vackert och tryggt. Du kan dygnet runt anmäla klotter, trasig beslysning, gropar i asfalten, lämna synpunkter på städning med mera på gator och torg samt gång- och cykelbanor. Anmäl på www.stockholm.se/felanmalan eller ring 08-651 00 00.

Läs mer 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Margareta Östrand, tf stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet