Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-10-22

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 22 oktober klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Öppna mötesplatser för seniorer. 

Läs mer

Programmet Bagarmossen-Skarpnäck på samråd i november

Arbetet med att ta fram ett programförslag för Bagarmossen och Skarpnäck pågår för fullt. Ett samrådsmöte som öppet hus planeras till mitten av november. Samrådstiden pågår 27 oktober till 13 december 2015. Resultat från ett flertal undersökningar om bland annat trafik, buller, risker, kulturhistoriska värden och naturvärden samt tidigare samrådsmaterial används som underlag. Även resultaten från Designdialogen i våras är ett viktigt underlag för samrådsförslaget.

Läs mer

Parkleken ”Brödkaveln” i Bagarmossen får årets trygghetspris

Parkleken Brödkaveln får Stockholms stads trygghetspris för sina nyskapande och strukturerade insatser för att öka barn och ungas upplevelse av trygghet. Parkleken ingår i ett medvetet och långsiktigt trygghetsskapande arbete i närområdet

Läs mer

Läxhjälp för alla hela veckan

Måndag till torsdag erbjuder vi gratis läxhjälp för alla åldrar på våra parklekar, ungdomsgårdar och på biblioteken. Här hittar du ett schema med tider och platser.

Läs mer

Höstlov på våra parklekar och ungdomsgårdar

Höstlovet närmar sig och vi som jobbar på de öppna verksamheterna har planerat en händelserik vecka för stadsdelens barn och ungdomar.

Läs mer

Söndagsöppet på Miljöverkstan vid Flaten

Miljöverkstan har öppen verkstad vid stora Flatenbadet varje söndag mellan 12.00-15.00 under hela hösten. Här kan du teckna, måla eller skapa med lera eller bara komma in i stugvärmen.

Läs mer

Kontaktpersoner och korttidsfamiljer sökes till personer med funktionsnedsättning

Som kontaktperson kommer du att fungera som en kompis och hitta på olika aktiviteter tillsammans med brukaren. Kontaktpersonen ska öka möjligheterna till ett självständigt liv och motverka isolering för den enskilde. Du får ett arvode.

Läs mer

Är du pensionär och finsktalande?

Vi har en ambulerande mötesplats för dig en gång i månaden. Den 27 oktober 13.00-15.00 träffas vi på Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18. Gruppen Kasareikka bjuder på dansuppvisning och efter det bjuder Lasse Kuusinen på musik då du själv får dansa!

Läs mer

Tyck till om parken vid Galgbacken i Hammarbyhöjden

En upprustning av parken vid Olaus Magnusväg/Solandergatan planeras under våren 2016. Vi är därför intresserade av att få veta vad du som använder parken tycker. Hur används parken?  Vad är bra? Vad saknas? Dina synpunkter är viktiga inför att ett förslag tas fram. Hör av dig med dina synpunkter till inger.bogne@stockholm.se, senast 31 oktober.

Advokatjouren i Björkhagen

Varannan måndag ojämna veckor klockan 16.00 till 18.00 kan du kostnadsfritt träffa en advokat. Kommande tillfällen är 2 november, 30 november och 14 december.

Läs mer

Skogskyrkogården firar FN-dagen

Upplev landskapet och arkitekturen på världsarvet Skogskyrkogården. Lördagen den 24 oktober uppmärksammar vi FN-dagen på världsarvet Skogskyrkogården. 

Läs mer

Nya Stockholmsrummet öppnar i Kulturhuset

Stockholmsrummet ligger i bottenplan i Kulturhuset med glasfasad ut mot Sergels Torg. Som en del i golvet ligger den stora Stockholmsmodellen under glas. Här kan du med nya animeringar bland annat se tågen i Citybanan köra fram eller se fotboll på Tele 2 Arena.

Läs mer

Finansborgarrådets förslag till budget för 2016

Den 14 oktober presenterade majoritetspartierna i Stockholms stad; Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ, förslag till budget 2016.

Läs mer

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet