Nyhetsbrevet e-skarpnäck 2015-11-25

Skarpnäcks stadsdelsförvaltning

 
 

 

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in till öppet sammanträde

Skarpnäcks stadsdelsnämnd bjuder in dig till öppet sammanträde torsdag 26 november klockan 18.00. Mötet inleds med en frågestund där du kan ställa frågor till dina lokala politiker. Tema: Miljöarbetet i stadsdelsförvaltningen med fokus på förskolan. 

Läs mer

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december

Fredagen den 6 december 1985 invigdes det då nybyggda Folkets Hus i Skarpnäck av självaste Olof Palme. Genom åren därefter har mängder med teater- och dansgrupper, musiker, konstnärer och kreativa människor fyllt lokalerna med ett brett och spännande kulturliv. Nu, 30 år senare, heter Folkets Hus sedan 10 år tillbaka istället Skarpnäcks Kulturhus. Ett 30-årsjubileum måste ju firas, och det rejält. Vi ställer därför till med en fest som varar i tre dagar.

Läs mer

Samråd pågår om programmet Bagarmossen-Skarpnäck 

Staden har tagit fram ett förslag till hur stadsdelarna Bagarmossen och Skarpnäck kan utvecklas med 2500-3500 nya bostäder framöver. Utöver bostäder föreslås nya förskolor och utveckling av skolor, nya idrotts- och rekreationsfunktioner samt förbättrad park- och grönstruktur - framförallt i sambandet mellan stadsdelarna. Var med och påverka. Samrådet pågår till 13 december.

Läs mer

Tjejmys med teater, fika och prat

Välkommen till teaterföreställningen ”Min mamma heter Ernst”, en pjäs om en mamma och en dotter. Fika och prat efteråt. För tjejer 13-17 år. Fri entré. Skarpnäcks Kulturhus, torsdag 26 november klockan 19.00.

Läs mer

Läxhjälp för alla hela veckan

Måndag till torsdag erbjuder vi gratis läxhjälp för alla åldrar på våra parklekar, ungdomsgårdar och på biblioteken. Här hittar du ett schema med tider och platser.

Läs mer

Internationellt samarbete för livslångt lärande

Fyra av våra kommunala förskolor i Kärrtorp samarbetar sedan flera år med förskolor i Birmingham, England. Man besöker varandras förskolor och studerar barns lärande utifrån gemensamma projekt. Vi är nu mycket stolta över att vi beviljats pengar från EU. Då kan vi formalisera och fördjupa vårt samarbete och dela våra erfarenheter och kunskaper med andra förskolor.

Läs mer

Lucialunch och julmiddag för dig senior

Välkommen på lucialunch med barn som lussar den 11 december klockan 13.00 och julmiddag med musikunderhållning den 17 december klockan 16.00–19.00. Mötesplats Hammarbyhöjden, Tidaholmsplan 18, 08-508 15 541.

Läs mer

Mötesplatsen i Skarpnäck bjuder på musikunderhållning

Säsongsavslutning av ”Ät – så spelar vi” den 3 december klockan 12.30. The Fantastic Four underhåller. Ingen föranmälan krävs. Skarpnäcks kulturhus, foajén, Skarpnäcks allé 25, 08-508 15 541. Välkommen!

Läs mer

Julfest för anhöriga

Välkommen på julfika med skinksmörgås, pepparkaka, glögg och luciatåg från Martinskolan. Kostnad: 50 kronor. Den 9 december klockan 13.30 på Aktivitetshuset Tuben, Munkforsplan 45. Anmäl dig till anhörigkonsulent Yvonne Jägenstedt 08-508 15 824, yvonne.jagenstedt@stockholm.se

Advokatjour i Björkhagen

Varannan måndag ojämna veckor klockan 16.00 till 18.00 kan du kostnadsfritt träffa en advokat. Kommande tillfällen är 30november och 14 december.

Läs mer

Drop-in rådgivning för hemlösa

Är du hemlös eller bor i otrygga boendeförhållanden? Upplever du det som svårt att hitta ett boende? Då kan du komma till vår rådgivning och träffa våra hemlöshetssamordnare. Drop-in varje fredag klockan 9-11 på stadsdelskontoret, Björkhagsplan 6

Läs mer

Flyktingar - så kan du hjälpa till

Stockholms stad gör en rad insatser för att hjälpa flyktingar som kommer till Stockholm. Många invånare hör även av sig till oss och vill hjälpa till på olika sätt.

Läs mer

Stadens budget för 2016 beslutad

Den 18 och 19 november debatterade och beslutade kommunfullmäktige om budget för 2016. Du kan se budgetdebatten i efterhand via webb-tv.

Läs mer

 

 

 

Besöksadress

Björkhagsplan 6
Box 5117

Kontaktperson

Stefan Lundh

Telefon

08-508 15 000

E-postadress

Webbplats

Skarpnäck

Ansvarig utgivare

Denise Melin, stadsdelsdirektör

 
             
  Avsluta din prenumeration av nyhetsbrevet